Dvojezično gradivo v zvezi z izrednim stanjem zaradi okužb s koronavirusom Covid 19

Spošt. Župan Roberto Dipiazza
Spošt. Santi Terranova, Protokol občine Trst
in v vednost
Podpredsednik občinskega sveta Igor Svab
Občinska svetnica Valentina Repini
Tržaški prefekt Dr. Valerio Valenti

Zavedamo se izrednega stanja in temu primernih določil, ki so bile vzpostavljene za omejitev širitve okužb s koronavirusom Covid 19. Izredno cenimo vse požrtvovalno delo, ki ga v teh dneh opravlja osebje v zdravstvu, pri civilni zaščiti, pri državnih in občinskih varnostih organih in nenazadnje v uradih občine Trst.
Da bi bilo to delo še bolj uspešno in da bi prišlo še bolj v zavest vseh občanov in občank Vaše občine , Služba za jezikovne pravice Zajezik, ki sta jo ustanovili krovni organizaciji SSO in SKGZ,  POZIVA, kot sta to storila v prejšnjih dneh tudi občinska svetnika Igor Svab in Valentina Repini, da se na spletni strani Vaše občine objavi tudi dvojezično (italijansko / slovensko) gradivo, ki je namenjeno za nujne premike oziroma, ki zadeva prijavo nadaljevanja dela s strani podjetij, itd. Prevode v slovenščino je že opravil Centralni urad za slovenski jezik, tako da je dovolj le objava na spletni strani. Prepričani smo, da bi na tak način Vaša uprava, podobno kot je to že storila občinska uprava v Gorici, dokazala, da spoštuje jezikovne pravice slovenske narodne skupnosti kot predvideno po zaščitnem zakonu 38/2001,  tudi v teh zahtevnih razmerah, v katerih se vsi nahajamo, v upanju seveda , da bo vsega tega čim prej konec.
Ostajamo na razpolago za morebitna pojasnila.
S spoštovanjem.

Walter Bandelj, Predsednik SSO
Ksenija Dobrila,  Predsednica SKGZ
Zajezik – Služba za jezikovne pravice
Koordinatorja
Livio Semolič l.r.
Julijan Čavdek l.r.

S pismom tržaškemu županu Robertu Dipiazzi, je Služba za jezikovne pravice Zajezik opozorila na potrebo, da se dvojezično gradivo objavi tudi na občinski spletni strani

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme