Dva koncerta Freevoices v Kulturnem domu Gorica

V sredo, 8., in v četrtek, 9. marca 2023, ob 20.30 bo v goriškem Kulturnem domu, kot uvod v letošnji program Komigo, na sporedu koncert skupine Freevoices iz Koprivnega z naslovom Noi siamo il tempo – Mi smo čas. Vstopnice za sredin koncert so že pošle, zato so prireditelji poskrbeli za ponovitev naslednjega dne. Dvodnevno glasbeno doživetje sodi med praznovanja 8. marca – mednarodnega dneva žena in ga prirejajo Kulturni dom v Gorici, zadruga Coop Allenaza 3.0 iz Gorice, kulturna zadruga Maja (Across the border), društvo SOS Rosa iz Gorice, združenje Anpi /Vzpi in združenje InCanto iz Koprivnega, pod pokroviteljstvom občin Gorica in Nova Gorica (EPK 2025), SKGZ, Dežele FJK, Goriške fundacije Carigo in bančnim zavodom Cassa Rurale FVG iz Ločnika.

Mladinsko skupino Freevoices iz Koprivnega sestavlja približno trideset mladih, v glavnem deklet. Zbor izvaja intenzivno koncertno dejavnost s tematskimi predstavami v slogu “show-choir”, v katerem je petje združeno s scenskimi in koreografskimi prizori. Prav zaradi teh značilnosti, ki so njihov osnovni zaščitni znak, so Freevoices v zadnjih letih izvedli več kot 150 koncertov in predstav, nekatere od njih pa so okronali s sodelovanjem z umetniki, kot so Moni Ovadia, Lucilla Galeazzi in Vinicio Capossela. Pod taktirko Manuele Marussi, se bodo na odru Kulturnega doma v Gorici predstavili s posebnim, novim in mladostno obarvanim programom, ki je naravnan na socialno enakopravnost in naravoslovno tematiko oz. na varovanje narave.

Pri blagajni Kulturnega doma v Gorici (ul. Brass 20 – tel. 0481.33288) poteka prodaja vstopnic le še za četrtkov večer. Vstopnina znaša 10,00 evrov (znižana vstopnica € 7,00 za abonente Komigo, SSG in člane Coop Alleanza 3.0.) Zainteresiranim prireditelji priporočajo, da si čim prej nabavijo razpoložljive vstopnice.

V goriškem Kulturnem domu poteka tudi  vpisovanje abonmaja za letošnjo, dvajseto, jubilejno izvedbo festivala Komigo 2023. Prvi dogodek v letošnjem abonmaju bo na sporedu v torek, 14. marca, in sicer predvajanje nemega humornega filma What happened to Jones? iz l. 1926 (Kaj se je pripetilo Jonsu?).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme