Družinski abonma SSG: Kure?!

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

DRUŽINSKI ABONMA

Hiša kulture Celje

Lila Prap

Kure ?!

družinski muzikal

režiser : Andrej Jus

sobota, 28. januar, ob 17.00 – Velika dvorana SSG

Po uspešnem začetku z Mačkom Murijem bo Družinski abonma Slovenskega stalnega gledališča predstavil drugo gostujočo predstavo, ki obeta veliko zabave in glasbe. V soboto, 28. januarja bo na sporedu v Veliki dvorani družinski muzikal Kure?! Hiše kulture Celje.

Zavod je producent glasbeno gledaliških predstav, ki jih po lastni izjavi uresničuje »ko je prepičan, da lahko slovenskemu kulturnemu prostoru ponudi nekaj izjemnega«. Po slovenski spevoigri Benjamina Ipavca Teharski plemiči in muzikalu Veronika Deseniška je celjska Hiša kulture ustvarila muzikal po motivih knjig slovenske pisateljice in ilustratorke Lile Prap, ki je v tem projektu tudi soavtorica besedil pesmi. Glasbo je napisal celjski skladatelj in pianist Leon Firšt, scenarij pa je delo dramaturginje Nuše Komplet Peperko.

Protagonist zgodbe je novoizvaljeni piščanček, ki raziskuje svoje ptičje korenine, dinozavrske prednike in pravljičnega petelinjega zmaja, medtem pa spoznava tudi manj prijetne plati življenja v Rezikinem kurniku.

Štirje igralci in pet glasbenikov na odru igra, poje in pleše s koreografijami Aje Zupanec in pod glasbenim vodstvom Simona Dvoršaka. Režiser predstave je Andrej Jus. Družinski muzikal se bo pričel ob 17.uri. Blagajna gledališča bo odprta uro pred začetkom.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme