Društvo, ki šteje 84 mladih, ima nov odbor

DM+ / Občni zbor volilnega značaja

V soboto, 2. aprila 2022, je v občinski dvorani v Špetru potekal občni zbor – letos volilne narave – Društva Mladih Slovencev v Italiji, na katerem so predsednica in odborniki med drugim poročali o raznolikem delovanju v letu 2021 ter v njem posebej poudarili več sodelovanj: z Euroservisom in Fundacijo Pot miru pri spletni delavnici z naslovom Zakaj je Pot miru uspešna zgodba, srečanje in delavnico z Mittelabom in ZKB Mladi na skupnem sedežu v Trstu, obisk Bienala arhitekture v Benetke, sodelovanje z Mladinskim svetom Slovenije pri organizaciji izobrževalnega projekta Povezujemo 2021 v Trstu, izvedbo projekta Minority vs Majority z društvom IoDeposito v Gorici, obisk seminarja YEN-a (Youth european nationalities) v Strasbourgu ter partnerstvo pri projektu Piha čez doline v Liesah. Ob vsem naštetem so si nekateri društveni člani v lanskem letu še privoščili izlet z jadrnico, katere prenovo so zasnovali na trodnevnem izobraževanju DEVELOPMENT leta 2019, člani MMC-ja pa so obiskali sedež Radia Spazio punto zero v Trstu.

Med tekočimi projekti velja še vabilo na natečaj za oblikovanje posterja z naslovom Na / tè čaj s Plečnikom. Letos se namreč spominjamo velikega slovenskega arhitekta ob 150. obletnici njegovega rojstva. Tema natečaja se glasi Gradimo: mladi od 14. do 25. leta starosti naj razmislijo, kaj vse lahko v življenju gradimo in zgradimo: stavbe, domove, hiše, a tudi prijateljske, ljubezenske, poslovne, delovne in strokovne odnose. Rok oddaje izdelka poteče 20. aprila. Več informacij na društveni spletni strani.

Ob vsem naštetem DM+ že od svojega začetka nudi članom – danes jih šteje 84 s povprečno starostjo 23,5 let – možnost rednega sodelovanja pri delovnih skupinah na področjih social media in multimedia. Nov odbor, ki so ga izvolili na občnem zboru in se je prvič sestal v torek, 12. aprila 2022, pa je odločil, da bo glede na prihodnje izzive ustanovil tudi delovno skupino project managment.

Po porazdelitvi funkcij pa je novo vodstvo DM+ takole sestavljeno: predsednica je Katja Canalaz, podpredsednik Alessandro Junior Frandolic, tajnica Neža Kravos, blagajničar Guglielmo Frati, vodja odnosov z javnostjo Nika Devetak, odgovorna za mednarodne odnose Helena Lupinc, project manager Martina Bearzi.  Med cilje za leto 2022 si je odbor med drugim zastavil spoznavanje krajev in ljudi, dobrih praks, promoviranje aktivnega državljanstva in utrjevanje mreženja. Več na www.dmplus.org.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme