Draga mladih: pogovor mladih z ministrico Heleno Jaklitsch

MOSP,SKK/V soboto, 29. avgusta, na Opčinah

Ob letošnjih 55. študijskih dnevih Draga, ki bodo prihodnji konec tedna (28. – 30. avgusta), se v park Finžgarjevega doma na Opčinah vrača tudi Draga mladih. Tokrat z imenitno gostjo, ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Heleno Jaklitsch.

Časnikarski krožek društva MOSP (Mladi v odkrivanju skupnih poti), ki niti v korona-času ni prekinil svojega delovanja, je poleti združil moči s Slovenskim kulturnim klubom in načrtoval ambiciozen začetek nove sezone. Zamislil si je srečanje, točneje javno debato, na katerem bi mladi gostili izjemno osebnost, s katero bi se lahko pogovarjali, jo spoznali in jo izzvali glede problemov in težav, ki jih žulijo. Izbira je padla na ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Heleno Jaklitsch, ki je prijazno sprejela povabilo. Z njo se bo pogovor gotovo začel pri njeni osebni zgodbi, saj izhaja iz narodnostno mešane družine, njen oče je namreč Kočevar. Debata pa se bo nato razvila okrog vprašanja narodnosti, identitete, zavednosti, razpetosti med svojo skupnostjo in svetom, krščanskih vrednot in čutenja med mladimi… Gotovo mladi ne bodo prezrli vprašanja, ki so zanje zelo aktualna: o angažiranosti mladih v družbi, o mladinski mobilnosti oz. povezanosti med zamejstvom in Slovenijo, o begu možganov (tako iz zamejstva kot iz Slovenije)… Tem, vprašanj in izzivov bo verjetno še veliko, po tradiciji Drage mladih pa bodo med javno debato imeli prednost mladi, čeprav bo srečanje odprto za široko publiko.

Ob spoštovanju vseh varnostnih pravil (poskrbljeno bo za razdaljo med sedeži in za razkuževanje rok), bodo morali udeleženci nositi zaščitne maske (v slučaju, da ne bo zagotovljena medosebna razdalja vsaj enega metra) in organizatorjem ob prihodu posredovati svoje osebne podatke.

Pogovor mladih z ministrico Heleno Jaklitsch bo torej prihodnjo soboto, 29. avgusta, ob 10.00 v parku Finžgarjevega doma na Opčinah.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme