Drabosnjakov Pasijon, uprizorjen l. 1990

Ves veliki teden je možen ogled na spletni strani Krščanske kulturne zveze

Na Kostanjah je bila 16. junija 1990 premiera Pasijona bukovnika Andreja Šušterja Drabosnjaka v organizaciji Krščanske kulturne zveze v sodelovanju s SPD Drabosnjak. V predstavi, ki je imela več ponovitev, so nastopali igralci in pevci iz Roža in z Gur. 220 let staro besedilo je režiral Franci Končan, za vokal je bil odgovoren Lajko Milisavljevič.

KKZ je nato v sodelovanju z Mohorjevo založbo in firmo za filmsko produkcijo ARTIS leta 1991 izdala kaseto, ki dokumentira Drabosnjakov Pasijonn v izvedbi domačih igralcev leta 1990 pred skednjem Drabosnjakovega doma na Kostanjah.

Z digitalizacijo in predstavitvijo na spletu organizatorji želijo obuditi spomin na ta  dogodek, ki je imel takrat močan odmev v javnosti.

Drabosnjakov Pasijon, dramo o učlovečenem Božjem Sinu, o njegovem trpljenju, ki je izraz njegove ljubezni do ljudi in njegove vere v dobroto v ljudeh, dramo, ki se konča z očiščenjem, s katarzo v nas samih in nam vsak dan znova in znova ponuja meditiranje o grenkem trpljenju in smrti Jezusa Kristusa, si kot pripravo na Veliko noč lahko vsakdo ogleda na spletu na cvetno nedeljo, 28. 3. 2021, ob 16. uri, nato bo viden še cel veliki teden na spletni strani Krščanske kulturne zveze www.kkz.at

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme