Dolgoletna tradicija, ki je pandemija ni prekinila

Piše: DP

Sodelovanje cerkvenih pevcev iz Mirna in Štandreža

Na prvo postno nedeljo, 6. marca 2022, so na koru štandreške cerkve obogatili bogoslužje cerkveni pevci iz Mirna, ki jih je na orgle spremljal Andrej Budin. Za to priložnost je izbral pomenljive postne melodije, ki so se lepo razlegale po obsežni štandreški cerkvi. Ob koncu svete maše se je Mirko Butkovič zahvalil mirenskim pevkam in pevcem ter organistu. Kot orgelski mojster se je zahvalil tudi vsem cerkvenim pevcem, dirigentom in organistom, ki vsako nedeljo in ob praznikih bogatijo bogoslužja po naših cerkvah. Kdor poje, dvakrat moli, pravi slovenski pregovor, saj petje gre v človeško notranjost in človeka duhovno oplemeniti.

Štandreški cerkveni pevci pa so na drugo postno nedeljo, 13. marca 2022, napolnili kor mirenske cerkve in so se pod vodstvom Tiziane Zavadlav in ob orgelski spremljavi Silvana Zavadlav lepo ujemali z domačim mašnikom Robertom Ušajem. Župnik se je že ob začetku sv. maše zahvalil štandreškim pevcem.

Gostoljubni domačini so pevce povabili v dvorano za cerkvijo, kjer so jim postregli z domačimi dobrotami. V svojem nagovoru je župan Občine Miren-Kostanjevica Mavricij Humar poudaril dolgoletno in plodno sodelovanje med Mirnom in Štandrežem. Navadno smo skupaj organizirali tudi dan slovenske kulture, a ga žal zadnji dve leti ni bilo mogoče izvesti zaradi pandemije. Izrazil je svoje in tudi vseh prisotnih zadovoljstvo, da smo se, kljub vsemu, tudi letos srečali.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme