Dogovor o skupnem sodelovanju je Občinska enotnost zavrnila

Sovodnje V ospredju vprašanje nastopa na občinskih volitvah

Sovodenjska sekcija SSk “Remo Devetak” je zasedala v ponedeljek in obravnavala priprave na prihodnje občinske volitve, ki bodo v začetku junija. Na prejšnjem sestanku, ki je potekal v februarju, je sekcija sklenila, da predlaga Občinski enotnosti predvolilni dogovor o skupnem upravljanju občine. Svetniška skupina v občinskem svetu, ki nastopa pod imenom Korenine in bodočnost, je namreč vseskozi vodila konstruktiven in odgovoren odnos do potreb občinske stvarnosti. Na podlagi tega se je delegacija sekcije SSk, ki so jo sestavljali tajnica Martina Šolc, predsednik Avguštin Devetak in načelnik svetniške skupine Kristjan Tommasi, sestala s predstavniki Občinske enotnosti, in sicer z županom Lukom Piskom, odbornici Alenko Florenin in Ljubico Butkovič ter odbornikom Erikom Figljem.

Predstavniki SSk so Občinski enotnosti predlagali predvolilni dogovor o skupnem sodelovanju v občinski upravi, saj živimo v časih, ko je prispevek s strani vseh dobrodošel v luči prihodnjih izzivov, ki čakajo stvarnost majhnih občin in slovenske narodne skupnosti na Goriškem. Dodali so še, da bo morebitna zavrnitev sodelovanja s strani Občinske enotnosti pogojevala nastop sovodenjske SSk na občinskih volitvah in s tem vstop novih list na sovodenjsko politično-upravno področje.

Na ponedeljkovem zasedanju sekcije SSk so Šolčeva, Devetak in Tommasi seznanili ostale člane, da je bil žal tudi tokrat odgovor s strani Občinske enotnosti odklonilen in torej predvolilnega dogovora o skupnem upravljanju ne bo. Iz razprave, ki se je razvila po poročilu o sestanku s predstavniki Občinske enotnosti in njihovi zavrnitvi predvolilnega dogovarjanja, je sekcija SSk sklenila, da bo resno vzela v poštev možnost, da se na junijskih volitvah ne predstavi. O tem bo tekla razprava prihodnji torek, 19. marca, ko bo sekcija spet zasedala. Na zasedanje sekcije so že zdaj vabljeni vsi člani in somišljeniki, ki jim ni vseeno za usodo sekcije, pa tudi za prihodnost sovodenjske občine.

Sekcija SSk “Remo Devetak”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme