Aktualno

Dobrodošla, nova direktorica!

Dobrodošla, nova direktorica!

Zadružna kraška banka

Gospa Emanuela Bratos, ki je življenjsko vezana na Zadružno kreditno banko, naš edini slovenski bančni zavod, je postala nova direktorica ZKB.
V ta namen je predsednik uprave ZKB Adriano Kovačič priredil v četrtek, 1. t. m., zgodaj zjutraj prisrčno slovesnost, na kateri se je s toplimi besedami najprej poslovil v imenu vseh od dosedanjega direktorja Sergia Carlija. Po štiridesetih letih dela v slovenskem hranilnem zavodu odhaja Sergio Carli v zaslužen pokoj.
“Banko pa je pripeljal do zavidljivih rezultatov, bil je tudi tisti, ki je združil edina dva slovenska bančna zavoda pri nas, za kar smo mu iskreno hvaležni in mu želimo zdaj predvsem veliko zdravja”! je bil jasen predsednik uprave, ki je nato predal besedo Giuseppeju Graffiju Brunoru, zastopniku skupine Cassa Centrale za Furlanijo Julijsko krajino, ki je pohvalil posodobitev ZKB, novi direktorici pa voščil sreče, ji zaželel, da bi naš bančni zavod odlično vodila in ga še bolj utrdila na našem območju. Dosedanji direktor Sergio Carli se je ob slovesu zahvalil predsedniku uprave in seveda sodelavcem ter skromno povedal, da mu je bilo v čast delati v takem kolektivu.
Predsednik ZKB Adriano Kovačič je poklonil krasen šopek cvetja novi direktorici, ki se je umirjeno zahvalila, bila vidno ganjena, povedala pa nam je, da je vesela imenovanja, ker je to potrditev za njeno dosedanje delo, najbolj pa jo je ganilo dejstvo, da ji upravni odbor zaupa. Od leta 1990 je zaposlena pri ZKB, opravljala je vrsto nalog, specializirala pa se je za kredite, lansko leto je bila imenovana za poddirektorico banke, letos je postala direktorica.
Nehvaležno je dajati ocene o ljudeh, ki jih ne poznaš, pa tudi o njihovem delu; po prvem vtisu, ki smo ga imeli ob spoznanju nove direktorice, pa lahko zapišemo, da gre za urejeno, marljivo, skromno, lepo, delavno, nevsiljivo elegantno in tudi šarmantno gospo, ki ji je pripadla čast, a tudi obveza seveda, da je postala prva ženska, ki vodi kak bančni zavod v Furlaniji Julijski krajini, za kar ji gredo tudi naše iskrene čestitke.
Da pozna skupinsko delo in ga ceni, je pokazala takoj, ko je v svojem kratkem in skromnem nagovoru izpostavila predvsem dejstvo, da ima ob sebi dva poddirektorja, ki ju ceni in pozna, saj sta Ivo Cotič in Dean Rebecchi že dolgo zaposlena v ZKB.
“Smo mlada in strokovno pripravljena skupina, verjamem, da nam bo uspelo, ” je skromno dodala in se tudi nam, predstavnikom medijem, zahvalila za pozornost.
Še en šopek rož je prejela in nato smo skupaj nazdravili, prvič v naši sredini brez alkohola. Predsednik ZKB Adriano Kovačič je sicer vprašal, ali bi kdo nazdravil s penino, a smo se v zgodnjih jutranjih urah vsi odločili za sok in vodo, nova direktorica pa je dejala: “Zdaj pa gremo na delo”!
Emanueli Bratos, Ivu Cotiču, Deanu Rebecchiju, Adrianu Kovačiču in vsem pri ZKB želimo uspešno delo v korist naše skupnosti, ki se prepoznava tudi v Zadružni kraški banki.
JUP

08.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!