Dobrodelni večer

Slovenski kulturni klub

Mladinska organizacija Slovenski kulturni klub uvršča v svoje redno delovanje vsako leto tudi večer, na katerem svoje člane seznani z dobrodelno dejavnostjo naših organizacij in/ali z misijonarskim delovanjem Slovencev, s posebnim poudarkom na mladih.

Na večeru zbirajo prispevke za izbrano organizacijo oz. za izbran namen.

Lani je bil dobrodelni večer v času, ko je izbruhnila vojna v Ukrajini in so zbrane prispevke namenili za mladinsko Karitas v Ljubljani, namensko za njihovo delovanje v pomoč Ukrajincev.

Letos so se odločili za pomoč delu, ki ga tržaška Vincencijeva konferenca namenja ukrajinskim družinam, ki so pribežale v Trst, in pa slovenskim Marijinim sestram, ki delujejo v Ukrajini v neposrednem stiku s tamkajšnjimi prebivalci in so izpostavljene istim nevarnostim. 

Brez dvoma bo zanimiv pogovor z Marijinima sestrama Barbaro Peterlin in  Marto Meško, ki sta se že pred leti odločili, da gresta opravljat misijonarsko delo v Ukrajino, kjer vztrajata s svojimi sestrami kljub težavnim in skrajno nevarnim razmeram.

V soboto bo potekal pogovor tudi z ravnateljem tržaške Vincencijeve konference, ravnateljem v pokoju Marjanom Kravosom, in s posrednico, ki pomaga pri komunikaciji s prišleki, Iryno Vikhot; prisotna pa bo tudi ena od Ukrajink, ki živijo v Marijinem domu, Viktorija Krasnoselska.

Sobotni program bo zanimiv tudi zaradi pogovora z mlado gostjo Kristino Semi, ki deluje v okviru organizacije Sv. Egidija, in še z mlado zdravnico Nado Tavčar, ki se je z ekipo slovenskih zdravnikov podala na misijonarsko delo v Afriko.

V SKK so mladi mnenja, da dobrodelnost ni čustvo, ki ga občutimo le pred božičnimi prazniki, ampak bi lahko postala naša življenjska drža. Dan dobrodelnosti bo v soboto, 28. januarja 2023, v Peterlinovi dvorani na ul. Donizetti 3 ob 18.30. Z glasbenimi vložki bo nastopil pianist Simon Kravos. Vabljeni mladi in odrasli.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme