Dobrodelni koncert Skupaj za Kras v Renčah

Fotografije: Jasmina Putnik

Po največjem požaru v zgodovini Slovenije, ki po opustošenju kaže prave razsežnosti škode, smo združile moči tri najbolj prizadete občine Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen, da s premišljenimi koraki stopimo na pot dolgotrajnega procesa obnove.

Vseslovenska kampanja SKUPAJ ZA KRAS – NAJ GORIJO SRCA, NE NARAVA, ki je zaživela z namenom omogočiti javnosti sodelovanje pri obnovi pogorišč, saj je pomoč in podpora najbolj dobrodošla prav tukaj, v središču tragedije, se bo zaključila na VELIKEM DOBRODELNEM KONCERTU V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE 29. SEPTEMBRA 2022.

VABLJENI, da se nam pridružite ob 19.30!

Z nastopom bodo naša prizadevanja podprli številni slovenski glasbeniki in umetniki. Med njimi zasedba Big band NOVA, Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Nuša Derenda, Tinkara Kovač, Eva Boto, Lea Sirk, Tatjana Mihelj, Paola Rosatto, Vladimir Čadež, Slavko lvančič, Damjana Golavšek, Mojca Rusjan, trio Le Dive in drugi.

Koncert je v prvi vrsti zahvala požrtvovalnim poklicnim in prostovoljnim gasilcem, civilni zasčiti, vojski, policiji, reševalcem, nujni medicinski pomoči, Rdečemu križu, gozdarjem, lovcem, domačinom, sekačem in drugim srčnim prostovoljcem, ki so se 17 dni vsak na svoj način borili z ognjenimi zublji. Pa tudi vsem, ki ste strokovno, srčno in finančno podprli projekt Skupaj za Kras.

S koncertom, ki ga bosta v živo prenašala TV in Radio Slovenija se bo zaključila tudi dobrodelna dražba in izvedeli bomo, koliko je vsa Slovenija prispevala za pomoč v požaru uničeni naravi in prizadetim prebivalcem.

Vljudno prosimo za potrditev prisotnosti na info@mirenkras.si in točnost na dan prireditve.

Lokacija prizorišča: Dvorana kotalkališča se nahaja za OŠ Renče, na naslovu Trg 31, 5292 Renče.

S spostovanjem,

mag. Erik Modic (župan občine Komen)

Tarik Žigon (župan občine Renče-Vogrsko)

Mauricij Humar (župan občine Miren-Kostanjevica

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme