Goriška

Dnevi, polni lepih doživetij

Dnevi, polni lepih doživetij

SZSO GORICA / Tabor izvidnikov in vodnic v Kal Koritnici

Goriški del Slovenske zamejske skavtske organizacije je letos priredil tabor čete izvidnikov in vodnic med 9. in 19. julijem 2019 v vasi Kal Koritnica pri Bovcu. Tabora se je udeležilo 23 otrok, med enajstim in šestnajstim letom starosti, vodila pa sta ga načelnika Ivana Cotič – Sočutna Puma in Andrej Čavdek – Poslušni bober. Na taboru je poleg njiju pomagalo veliko drugih starejših skavtov in prostovoljcev, ki so rade volje nudili pomoč novima načelnikoma.
Kot je v navadi, so starejši člani prišli na taborni prostor dan pred drugimi, 8. julija 2019, da so začeli urejevati in pripravljati glavne zgradbe za taborjenje. Ko so se jim naslednjega dne pridružili mlajši in manj izkušeni izvidniki, je sledila “postavitev tematike” oz. določene zgodbe v taborno dogajanje. Letos so bili posamezni vodi predstavljeni z imeni plemen, ki so v času princa Kaspijana živela v Narniji. Kalormenci, Otočani, Pradeželani in Narnijci so skupaj s Kaspijanom, pomočniki in štirimi kralji Narnije (Peter, Suzana, Edmund in Lucy) premagali kraljestvo zlobnega Miraza, Kaspijanovega strica.
Nasičen program goriške čete je vključeval krajše izhode, kot so izlet v Velika korita Soče, “orienteering”, “hike-raid” za starejše člane, ni pa primanjkovalo delavnic, na katerih so otroci razvijali svoje spretnosti in kompetence, in iger z zdravo tekmovalnostjo.
Točke tabora so se seštevale tistim, ki so jih vodi nabirali v skavtskem letu. Urejenost, skupinsko delo in trud so bili temeljni pri kopičenju točk. V zagrizenem boju za zmago tabora sta izstopala vod pum in modrasov, ki sta sklenila tabor z istim številom točk in sta zaradi tega bila oba nagrajena. Vodstvo je poleg tega pripravilo tudi nagrado za skavta in skavtinjo, ki sta se kot posameznika v skupnosti najbolj izkazala, znano kot “Nagrada Naj-skavta”.
Medtem ko so nagrade imele le vlogo spodbude za uspešno nadaljevanje skavtske poti, so vsi izvidniki goriške čete zapustili taborni prostor, polni sreče, spominov in novih prijateljskih vezi.
Misleči gams

25.07.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!