DM+ razpisuje natečaj za oblikovanje posterja

Ob 150-letnici rojstva največjega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika Društvo mladih Slovencev v Italiji DM+ razpisuje natečaj za oblikovanje posterja.

Tehnika je prosta, lahko je to likovni izdelek, fotografija, grafika itd. Sodelujoči naj izdelek pošljejo na naslov info@dmplus.org v digitalizirani obliki: v PDF formatu, velikosti A2 (420 x 594 mm), z ločljivostjo 300 dpi in vertikalno poravnavo; lahko je enostranski ali dvostranski. Vsak udeleženec naj v dopis pripiše svoje osebne podatke: ime, priimek, datum rojstva, telefonsko številko, mail in šifro, s katero je izdelek podpisal. Priloženi izdelek naj bo shranjen z isto šifro. Ekipa DM+ bo izdelke zbrala in jih v anonimni obliki predložila komisiji.

Rok oddaje je sreda, 20. aprila 2022, ob 23.59.

Sodelujejo lahko mladi od 14. do 25. leta starosti (letniki 2008 – 1997).

Najboljši izdelki bodo nagrajeni. Prva nagrada 150 evrov ter tisk posterjev v več izvodih; 100 evrov je nagrada za drugo mesto; 50 evrov za tretje mesto. Komisija lahko po lastni uvidevnosti odloči, da katere izmed nagrad ne podeli. S prijavo na natečaj se avtor izdelka strinja z njegovo uporabo in obdelavo v promocijske namene društva DM+.

Ob razpisu natečaja DM+ vabi, naj mladi razmislijo, kaj vse lahko v življenju gradimo in zgradimo: stavbe, domove, hiše, pa tudi odnose, prijateljske, ljubezenske, poslovne, delovne, strokovne. Gradimo svojo osebnost, motivacijo, samopodobo. Gradimo lahko gradove in sanje. Pri vsakem grajenju pa ni pomemben le končni izdelek, vendar tudi pot, na katero lahko stopamo skupaj ali posamično.

Za navdih navajajo nekaj citatov arhitekta Jožeta Plečnika. Njegova zapuščina namreč še danes navdihuje, povezuje in spodbuja k ustvarjalnosti. Člane DM+ so njegove besede navdušile, zato upajo, da bodo tudi vse mlade, ki imajo ustvarjalno žilico, spodbudile, da bodo zavihali rokave.

“Veselje v srcu je kolosalna sila.

Povem vam, da se pri svojem delu strašno mučim; je pa hkrati to tudi nekaj lepega, ker se človek pri tem očisti.

Večno lepoto iščite z vsemi silami in ogrevajte se na domači zemlji.

Velikodušna bitja širijo plamen ljubezni po vsej zemlji in dvigajo visoko nad človeštvom prapor dobrote.

Ako ne najdemo v življenju vrat lepote, ne bomo nikoli prestopili praga lepote v večnosti.”

Jože Plečnik (1872 – 1957)

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme