Dinamično in bogato delovanje dolgoletnega kluba

Piše: APE

Barkovlje / Občni zbor TPK Sirena

V četrtek, 23. marca 2023, so se številni člani zbrali v Barkovljah na 47. rednem občnem zboru Tržaškega pomorskega kluba Sirena. Četrtkov občni zbor, ki se ga je udeležilo tudi nekaj zunanjih gostov, je bil namreč volilnega značaja. V imenu ZSŠDI je vse prisotne pozdravila Nadja Kralj, ki je društvu tudi čestitala za dolgoletno plodno delovanje. Društvu sta čestitala tudi Aleksander Coretti v imenu SKGZ in Marko Pertot v imenu Zadružne kraške banke Trst Gorica.

Dnevni red občnega zbora je zajemal poročilo predsednika in glavnega odbora, poročilo obračuna za leto 2022 in proračuna za leto 2023, poročilo nadzornega odbora, razpravo o obravnavanih poročilih, odobritev obračuna 2022 in proračuna 2023, volitve društvenih organov in še razne zadeve.

Predsednik Igor Filipčič se je v svojem poročilu najprej iskreno zahvalil vsem odbornikom, ki so v minulih dveh letih trdno delali in nenehno sodelovali pri delovanju društva. Odbor je namreč svojo mandatno dobo začel v težkem trenutku, zaznamovanem z začetkom pandemije in posledične krize. Delovanje kluba je bilo močno okrnjeno. Prejšnje leto se je situacija bistveno izboljšala, tako da so aktivnosti kluba ponovno zaživele in je lahko odbor izvedel vse načrtovane dogodke. Pozornost je namenil trenerskemu kadru, kakovostnim tekmovalnim rezultatom nekaterih jadralcev in finančni pomoči, ki je vedno bistvena. Člane je seznanil tudi z dejstvom, da je odbor končno dobil nove upravitelje družbenega bara, s katerimi bodo v kratkem sklenili pogodbo. Na občnem zboru so člani izvolili tudi nov odbor, ki bo po novem štel enajst članov, ne pa več petnajst. Drugi teden bodo na društveni seji točno določili vse funkcije novega odbora. Na četrtkovem občnem zboru so člani soglasno odobrili predlog odbora za podelitev naziva častnih članov Miranu Dolharju in Oskarju Šiškoviču.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme