Dijaški praznik kulture v petju, plesu in jogijskih položajih

Piše: CotJ

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku učencev Dijaškega doma Gorica

V Kulturnem domu v Gorici je v sredo, 28. februarja, bilo kar živahno. Na odru se je izkazalo čez osemdeset otrok in mladostnikov Slovenskega dijaškega doma S. Gregorčič. Učenci in dijaki, ki popoldanske ure preživljajo v tej ustanovi, so se staršem in znancem predstavili s prav prijetnim programom. Slovenski kulturni praznik so nastopajoči zasnovali na plesnih in pevskih točkah, ki so jih otroci in vzgojitelji pripravili med raznimi vzgojno-izobraževalnimi dejavnostmi, ki jih poleg varstva ponuja goriški dijaški dom.

Zbrane je pozdravil Opz Sonček, s katerim je nastopila tudi najmlajša solistka večera, Adelaide Chiarion Brunello. Joga skupina vzgojiteljice Jasne Božič je na verze pesmi Skrite živali Andreja Rozmana Roza predstavila usvojene spretnosti v jogijskih položajih. Kmalu za tem je svoj talent pokazala mala Karolina Hirsch, ki je tistega večera prvič nastopila pred tako številnim občinstvom: mlada pevka je zapela znano slovensko popevko Balerina, nastop pa so poslušalci popestrili s ploskanjem v ritmu pesmi. Dijaški dom je na oder povabil tudi komorno skupino šestih kitaristov Glasbene matice, ki jo vodi Marko Feri. Po njihovem nastopu pa so na odru zaplesali otroci, ki obiskujejo drugi in tretji razred osnovne šole. Pod vodstvom Danjele Simčič so zaplesali na reggae pesem Papaya. Spet je nastopil pevski zbor s pesmijo Jutri se bom v mesto peljal. Otroci so nam zapeli tudi o mačku Muriju in njegovem jedilniku. Pod mentorstvom Lili Grudina so na odru zaplesali še učenci od tretjega do petega razreda osnovne šole. Poslušalci so s ploskanjem spet spremljali plesni nastop najmlajših iz prvega razreda. Vokalna skupina mladostnikov je zapela znani slovenski popevki Zaljubljene misli Jasmine Jankovič in uspešnico Carpe Diem, s katero se je skupina Joker Out predstavila na lanski Evroviziji. Še posebno sta se izkazali že bolj izkušeni Alyssa Mega in Gioia Rozic, ki svoje petje urita v šoli solo petja Damjane Golavšek. Alyssa je nastopila s pesmijo Naj sije v očeh, Gioia pa s pesmijo Malo malo kantavtorice Nine Pušlar.

Po pevskih nastopih, za katere je poskrbela glasbenica Damjana Golavšek, je spet nastopil ples: številčna skupina srednješolcev je zaplesala na uspešnico Watch me dance, ki je letos zaslovela s filmom Barbie. Ob koncu so na oder stopile vse plesne skupine, ki so se od občinstva poslovile s pesmijo Flowers.

Ravnateljica Dijaškega doma Gorica Kristina Knez je pohvalila vse nastopajoče, še posebno solistke in tiste, ki so prvič nastopili na odru. Prav posebno zahvalo pa je namenila vsem mentorjem, ki so poskrbeli za pravi praznik petja, plesa in umetnosti nasploh. Ob koncu sta mlada povezovalca večera Christian in Giorgia povabila vse prisotne na premiero letošnjega muzikala: učenci Dijaškega doma ga bodo pod režijo Damjane Golavšek prvič uprizorili v petek, 24. maja.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme