Aktualno

Development, izobraževalni tečaj za mlade

Development, izobraževalni tečaj za mlade

Tečaj bo od 13. do 15. septembra, prijave do 20. avgusta 2019

Od petka, 13., do nedelje, 15. septembra 2019, bo v Žabnicah potekalo tridnevno izobraževanje za mlade kulturne delavce DEVELOPMENT. Po lanski uspešni izkušnji v Lužnicah, ravno tako v Kanalski dolini, bodo tudi letos dijaki in študentje iz Tržaške, Goriške, Videmske in Koroške spoznavali kulturo organizacije, prvine strateškega načrtovanja, identifikacijo vrednot, poslanstva in vizije posameznih društev. Poglobili se bodo tudi v projektno načrtovanje, od razčlenitve budgeta do pomena monitoringa ter končnih evalvacij. Razpoložljivih mest je 40.
Na brezplačni tečaj, in sicer na naslov sites. google. com/view/dmplus/home, se lahko do 20. avgusta prijavijo tako lanski udeleženci, ki bodo koristili nadaljevalni program, kot tudi novi, katerim bomo ponudili začetniški program.
DEVELOPMENT 2019 bodo vodili izkušeni trenerji Mladinskega sveta Slovenije, in sicer Matej Likar, Nina Debevec, Maja Drobne in Borut Cink. Ob koncu tečaja sta predvidena tudi daljši intervju in debata z generalnim konzulom Republike Slovenije v Trstu Vojkom Volkom o mednarodnem pravu, diplomatskih odnosih med Italijo in Slovenijo in našo narodno skupnostjo ter matično domovino.
Organizacijo tridnevnega tečaja sta tudi letos prevzela Krožek za politična in družbena vprašanja Anton Gregočič in Prosvetno društvo Podgora. Partnerji so Devinski mladinski krožek, SKPD F. B. Sedej iz Števerjana ter njegova Mladinska gledališka skupina M+ in MOSP – Mladi v odkrivanju skupnih poti iz Trsta. Tečaj sofinancirajo Dežela Furlanija Julijska krajina, Svet slovenskih organizacij, Slovenska prosveta, Zveza slovenske katoliške prosvete, Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Krščanska kulturna zveza, Narodni svet koroških Slovencev in Zveza slovenskih organizacij na Koroškem. Pokrovitelji so Inštitut za slovensko kulturo, Zveza slovenskih kulturnih društev in Združenje slovenskih športnih društev v Italiji.

29.07.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!