Delavnice, večerna druženja, zabava in še marsikaj

Piše: APE

Opčine / Predstavitev novega projekta

Socialno spretni je naslov novega zanimivega projekta, ki si ga je zamislil Sklad Mitja Čuk v sodelovanju s Slovenskim planinskim društvom Trst. Projekt, ki je namenjen samostojnim mladim fantom in dekletom od 14. do 35. leta s certifikatom 104/93, so predstavili v sredo, 23. avgusta 2023, na sedežu sklada na Opčinah. 

V imenu sklada je vse prisotne najprej pozdravila predsednica Stanka Sosič Čuk ter opisala njihovo bogato in raznoliko dejavnost. Psihologinja in direktorica Roberta Sulčič je zatem predstavila njihov novi in enkratni projekt Socialno spretni. “Projekt je nastal z željo, da bi spodbujal druženje, izmenjavo izkušenj, medsebojno spoznavanje, sodelovanje in dialog med mladimi z lažjimi diagnozami s Tržaške in Goriške. Ustvarjali bi trenutke, v katerih bi se lahko vsi počutili dobro in bili vključeni v snovanje mreže odnosov, kjer bi lahko vsak prispeval nekaj svojega in ustvarjal nova prijateljstva.” S skupino bodo pri vsakem dogodku sodelovali mladi vzgojitelji in prostovoljci, saj si organizatorji želijo, da bi mladi bili v stiku s sovrstniki. Vsi, ki so pripravljeni deliti svoj čas v dobri družbi in želijo sodelovati, lahko še vedno pošljejo svojo prijavo v tajništvo, je poudarila Roberta Sulčič. Dejavnosti novega brezplačnega projekta bodo potekale od druge polovice septembra 2023 do aprila oz. maja 2024. Vključujejo tedenske družbeno-izobraževalne in družabne dejavnosti, to se pravi izlete, sprehode, obiske razstav, večere v piceriji, filmske večere itd., socialno-izobraževalne, izrazne in rehabilitacijske delavnice glasbene in likovne terapije ter joge in enodnevne izlete v naravo v sodelovanju s strokovnimi planinskimi in naravoslovnimi vodniki društva SPDT iz Trsta. O bogati dejavnosti SPDT pa je na večeru spregovorila predsednica Marinka Pertot.

Cilji projekta Socialno spretni so številni, med temi je gotovo spodbujanje in podpora ustvarjanja socialne mreže, pomoči mladim in njihovim družinam ter izboljšanje psihosocialnega počutja oseb s posebnimi potrebami z lažjimi diagnozami v našem prostoru. Projekt je nastal s finančno podporo Oddelka za mladinsko politiko in univerzalno civilno službo ter Dežele FJK. Za dodatne informacije in prijave (do 18. septembra) se lahko obrnete na združenje SMČ na telefonsko številko 040212289 ali po elektronski pošti skladmc@gmail.com.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme