Danijel Malalan potrjen za direktorja SSG in umetniškega koordinatorja za naslednja tri leta

Slovensko stalno gledališče Trst

Upravni svet Slovenskega stalnega gledališča je na predlog predsednice Brede Pahor soglasno sklenil, da bo Danijel Malalan tudi v naslednjem triletju direktor in umetniški koordinator SSG. Tržaški igralec, pevec in voditelj je, kljub izrednim razmeram, ki jih je krojila epidemija, s pomočjo vseh sodelavcev SSG uspešno izpeljal zastavljen triletni program in v celoti sestavil tudi novo gledališko sezono 2022/23, ki bo predstavljena 24. junija letos na vrtu muzeja Sartorio v Trstu. V drugem mandatu bo imel možnost, da opravljeno delo še dodatno umetniško osmisli in nadgradi.

Danijel Malalan je končal študij dramske igre in umetniške besede na AGRFT v Ljubljani, nato je diplomiral na Fakulteti za management v Kopru in opravil krajši magistrski študij na European School of Economics v Londonu. Od leta 1997 do 2001 in v sezoni 2017/18 je bil član umetniškega ansambla SSG, v letu 2012 pa umetniški svetovalec, v vmesnih obdobjih je deloval kot svobodni umetnik. Redno sodeluje z raznimi televizijskimi in radijskimi postajami.

Upravni odbor je ob ponovnem imenovanju in v prepričanju, da bodo naslednje sezone še bogatejše, okrepil umetniški sektor z novostjo, in sicer z umetniško konzulenco Igorja Pisona, ki je študiral na gledališki akademiji Everding v Münchnu in ima bogato mednarodno dejavnost kot dramski in operni režiser v Italiji, Nemčiji, Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem.

Danijelu Malalanu, ki je dobro krmaril naše gledališče v teh letih pandemije, čestitamo ob ponovni izvolitvi in mu želimo, da bi zmeraj pihal ugoden veter v umetniška jadra naše edine poklicne gledališke ustanove v Italiji. Umetniški nasveti Igorja Pisona pa naj mu bodo v dodatno pomoč.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme