Dan odprtih vrat Slovenske zamejske skavtske organizacije

Slovenska zamejska skavtska organizacija Trst prireja Dan odprtih vrat, namenjen otrokom od 3. razreda osnovne šole do 2. razreda nižje srednje šole. Dan bo potekal v soboto, 2. 10. 2021, od 14.30 do 16.00 na treh lokacijah: pri Sv. Ivanu v oratoriju, v Devinu na sedežu zborov in na Opčinah v Marjanišču (Finžgarjevemu domu).

Uro in pol programa bodo oblikovali voditelji SZSO Trst, ki bodo obiskovalcem predstavili delovanje organizacije in se skupaj z njimi igrali skavtske igre. Voditelji bodo tudi na razpolago staršem za katerokoli vprašanje.

Dan odprtih vrat ima za cilj predstavitev organizacije bodočim članom in navdušencem nad življenjem v naravi, igro in pustolovščino. Skavtsko gibanje je eno od vodilnih mladinskih vzgojnih gibanj: Slovenska zamejska skavtska organizacija Trst ponuja skavtsko vzgojno metodo mladim na Tržaškem od Devina do Boljunca. Otroci in mladostniki bodo na Dnevu odprtih vrat odkrivali okolje, v katerem živijo, ter skupaj s sovrstniki ”pustili svet boljši, kot so ga prejeli” (Baden Powell – ustanovitelj skavtov).

Za več informacij pokličite na številki:

+39 333 790 7973 (Petra)

+39 328 219 6127 (Neža)

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme