Dan kulture s predstavama Meja sneženja in Pedenjped

!! Slovensko stalno gledališče obvešča, da današnja ponovitev predstave MEJA SNEŽENJA v Kulturnem domu v Gorici ODPADE. Nov termin bomo sporočili čim prej. !! 

Se opravičujemo za nevšečnost.

Slovensko stalno gledališče bo letos praznovalo Dan slovenske kulture v Gorici z dvojnim dogodkom, za mlajše in za odrasle gledalce. V ponedeljek, 7. februarja ob 17.30 bo Danijel Malalan obiskal Feiglovo knjižnico, kjer bo na sporedu Pravljična urica v okviru projekta Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. Tokrat bo na sporedu pravljica Lev v srcu o neopaženi miški, ki vpraša leva, naj jo nauči rjoveti.
Ob 20. uri pa bodo igralci nagovorili abonente goriške sezone z novo predstavo SSG Meja sneženja. Koprodukcija s PGK Kranj v režiji Gorana Vojnovića je prva uprizoritev družinske freske v enem dejanju, s katero je Marko Sosič postavil v ospredje osrednje teme njegove poetike kot sta ksenofobija in iskanje bolj humanega sprejemanja sočloveka. V dvorani Kulturnega doma bo zaživela drama, ki z besedami režiserja »odpira ogromno, nezamejeno polje za igro, ne le igro igralcev, marveč igro vseh ustvarjalcev predstave«. V okviru povedne scenografije Marca Juratovca se dogaja psihološka drama o pomanjkanju iskrene komunikacije znotraj družine, kjer Ida skrbi za ostarelega, avtoritarnega očeta in tudi za krhkega brata. Slednji nekega dne pripelje domov Leilo, ki jo je nekaj dni prej srečal pred veleblagovnico. Z njo vstopijo v hišo spomini iz preteklosti, nemir, nerazrešena vprašanja, potlačena čustva, katerih se vsak družinski član loti na svoj način. Predstava bo opremljena z italijanskimi nadnapisi in predvideva tudi možnost avtobusnega prevoza iz okolice Gorice. Rezervacije za vstopnice sprejema blagajna goriškega Kulturnega doma.
V torek bo SSG počastil Prešernov dan v Trstu s predstavo za otroke. Sodelovanje z Oddelkom za mlade bralce NŠK v Narodnem domu bo tokrat v znamenju prave uprizoritve, z enkratno ponovitvijo uspešnice Pedenjped Nika Grafenauerja. Ob 17. uri bo igralec Primož Forte zabaval otroke z zgodbo radovednega in družabnega malega junaka otroške književnosti. Rezervacije sprejemajo gostitelji na naslov mladinskioddelek@knjiznica.it ali na št. 0409896153 (tudi na dan dogodka).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme