Čestitke vsem uspešnim mladim!

Piše: Katarina Visintin Fotografije: ZSŠDI

Nagrada šport in šola 2022

Tudi letos sta Združenje slovenskih športnih društev v Italiji in Zadružna kraška banka Trst Gorica podelila mladim športnikom, športnicam in študentom, študentkam nagrado Šport in šola. Minilo je že enaintrideset let, odkar si je prof. Franko Drasič zamislil to nagrado, ki bi  podpirala mlade uspešne dijake in dijakinje slovenskih višjih srednjih šol v Gorici in Trstu ter seveda tudi redne športnike. 

Letošnja podelitev nagrade je potekala v sredo, 16. novembra, v dvorani amaterskega športno-kulturnega društva Kremenjak. Prireditev je vodil Evgen Ban. Nagrajenih je bilo kar 54 mladih uspešnikov in uspešnic: 26 fantov in 28 deklet. Prisotne je najprej nagovoril predsednik ZSŠDI-ja Ivan Peterlin. Poudaril je, kako je pobuda res posrečena, pomembna in verodostojna, nato pa še priznal, kako je resnično navdušen nad uspešno mladino, ki dokazuje, kako se da istočasno biti dobri športniki in odlični dijaki. Tudi Adriano Kovačič, predsednik ZKB Trst Gorica, je izrazil ponos na vse nagrajence. Pravilno je povedal, da le dobra organizacija časa in požrtvovalnost pripomoreta k doseganju odličnih rezultatov. Priporočal je, naj bodo mladi še naprej aktivni, radovedni in odprti za nova obzorja. “Bodite ambasadorji lepote v naši družbi,” je še dodal.

Letošnji slavnostni govor je imela Valentina Oblak, nekoč ritmična gimnastičarka pri AŠZ Bor, danes pa časnikarka Deželnega sedeža Rai za FJK, tudi ona nekdanja nagrajenka. Povedala je, kako ji je nekdanji trener rekel: “Ali si žrtev življenja ali si v življenju odgovoren za to, kar se ti zgodi.” V življenju se ne smemo primerjati z drugimi, saj je pot vsakega od nas neprimerljiva s katerokoli drugo. Gledati moramo na lastne napredke in vlagati v nas same s trudom in vztrajnostjo. Verjeti moramo vase, učiti se iz napak in biti zvezda med zvezdami.

Na odru je nastopil z akustično kitaro tudi goriški kantavtor Mattia Visintin, ki je publiki zapel dve svoji pesmi in znano Ring of Fire Johhnyja Casha.

Nagrajenci so ob denarni nagradi ZKB prejeli tudi umetniško delo Irine Goruppi. Nagradila sta jih Adriano Kovačič ter odbornik in selektor ZSŠDI-ja, nogometni trener Mario Adamič. Nagrajeni so bili Anja Battilana, Lara Bearzi, Luca Bellettini, Alissia Birri, Oliver Busan, Tea Civardi, Ana Cossutta, Romina Cossutta, Andrej Cotič, Erik Čebulec, Nikolaj Černic, Nina Dazzara, Anja De Luisa, Beatrice Falzari, Lapo Farolfi, Jan Feri, Nastja Ferluga, Erik Ferluga, Zala Flosperger, Peter Franza, Jan Glavina, Sani Gregori, Maja Grilanc, Mateja Gulich, Petra Gulich, Iztok Kalc, Nikola Kerpan, Camilla Kovic, Karin Kovic, Aleš Križmančič, Veronica Marochini, Noah Onesti, Demetra Picco, Goran Polojaz, Aljaž Race, Alena Rapotec, Lara Rebula, Mark Rebula, Viktor Semen, Caterina Sinigoi, Maks Skerk, Erik Smeraldi, Gregor Sosič, Martina Sosič, Petra Sosič, Denis Stefani, Liam Škerk, Mija Škerlavaj, Veronika Škerlj, Niko Vecchiet, Tinkara Vidoni, Ivan Visintin, Sanja Volčič, Kevin Zenič.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme