Bron na SP odlična popotnica za olimpijske igre

Piše: HC Fotografije: FIV XIII ZONA

Pomemben dosežek Jane Germani

Nov pomemben dosežek za Jano Germani, morda doslej najodmevnejši na velikih mednarodnih tekmovanjih na članski ravni. Na svetovnem prvenstvu v jadralnem razredu 49er fx na španskem otoku Lanzarote je članica Tržaškega pomorskega kluba Sirena iz Barkovelj v nedeljo osvojila bronasto kolajno. V dvojcu s sotekmovalko v posadki italijanske reprezentance in kolegico v vojni mornarici Giorgio Bertuzzi z Gardskega jezera, jadralko društva Fraglia Vela Malcesine, je v olimpijskem letu v zbirko odličij dodala še eno izjemno prestižno medaljo. Uspeh pa pomeni tudi lepo popotnico za olimpijske igre, ki bodo za njuno klaso potekale od 28. julija do 1. avgusta na regatnem polju pred Marseillem. Olimpijske igre 2024 v Parizu bodo sicer od 16. julija do 11. avgusta.

Na Kanarskih otokih sta bili najboljši Nizozemki Odile Van Aanholt in Annette Duetz, srebrno kolajno pa sta si prijadrali Švedinji Vilma Bobeck in Rebecca Netzler. Jana in Giorgia sta navdušili s tretjim mestom na račun izkušenega brazilskega para Martina Grael – Kahena Kunze, ki se lahko že ponaša z olimpijskimi odličji. Še ne 25-letna tržaška Slovenka in njena sotekmovalka sta torej dokazali, da na olimpijskem regatnem polju ne bosta potešeni že s samim sodelovanjem na tekmovanju s petimi krogi, pač pa da sta ambiciozni in se lahko vmešata v boj za najvišja mesta. Pred poletjem ju sicer čaka še nekaj mednarodnih nastopov, tako da je – kot sta ugotavljali po sestopu z jadrnice in nagrajevanju – pot do Marseilla še dolga. Je pa izhodišče nedvomno dobro, navsezadnje ne smemo pozabiti, da je prisotnost slovenske športnice iz Italije na igrah natanko dvajset let po odbojkarju Mateju Černicu (ki je bil v Atenah 2004 srebrn) izjemen dosežek za ves naš šport.

Na otoku Lanzarote je v razredu 49er za moške sodeloval tudi mladi Medvejec Jan Pernarčič, član sesljanskega društva Diporto nautico Sistiana in nekdanji jadralec Čupe, ki je v paru z Giovannijem Sandrinijem, članom Vela Club Campione del Garda, zasedel 64. mesto. Naslov je tu osvojil francoski dvojec Fischer – Pequin.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme