Briljanten nastop cveta mladih primorskih pevcev

Poln mladostne svežine je bil koncert Združenega zbora Tabora mladih pevcev Primorske, ki je potekal 30. oktobra v veliki dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž v sezoni 2019-2020, ki jo prirejata goriški kulturni hram in Združenje cerkvenih pevskih zborov Gorica, slednjič v soorganizaciji z Zvezo slovenske katoliške prosvete in SCGV Emil Komel.
Med mladimi priljubljeni izobraževalno-počitniški tabor je letos potekal že tretjič zapored, tokrat med 25. in 30. avgustom v Tolminu. Iz leta v leto raste in se nadgrajuje programsko in po številu. Letos se ga je namreč udeležilo kar 90 mladih pevcev in pevk med 11. in 16. letom starosti iz vse Slovenije in zamejstva. Letošnji pevski teden so vsebinsko dopolnili tudi z dvodnevnim izobraževanjem za zborovodje otroških in mladinskih pevskih zborov, na katerem so lahko pridobivali praktično znanje z opazovanjem dela mladinskega zbora.
Pod strokovnim vodstvom izjemnih glasbenih mentorjev Petre Grassi, Stojana Kureta, Martine Burger, Barbare Kovačič, Mete Praček in Monike Fele je bilo delo na taboru v Tolminu zelo intenzivno, mladi so pa vseeno imeli še čas za druženje, pohode, kopanje v Idrijci, tako da so preživeli lep, glasbeno obarvan počitniški eden.
Goriški večer, ki ga je povezovala Ilaria Bergnach, je ponudil različne skladbe različnih slogov in obdobij ter različnih (pretežno slovenskih) avtorjev. Seveda gre za letošnji program, ki so ga ob koncu tabora predstavili v Tolminu, decembra pa bo na vrsti še Koper. Na odru KC Bratuž so 70-glavo zasedbo izmenično vodile zborovodkinje Petra Grassi, Barbara Kovačič, Meta Praček in Monika Fele, pri klavirju jo je spremljala Nika Kovačič. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
DD

KCLB / Koncert Združenega zbora Tabora mladih pevcev Primorske

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme