Brezplačne gledališke delavnice za mlade: BOOST ŠtudenTeater

Sobota, 19. 11. 2022 in 26. 11. 2022, Točka ZKD Nova Gorica

10:00–13:00

mentorica: TAMARA BABIĆ NIKIFOROV 

PRIJAVA

Za vse tiste, ki ste vedno slutili, da imate v sebi performerja, pa mu do zdaj še niste pustili, da skoči na oder.

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča.

O delavncah avtorskega gledališča v Novi Gorici

Na gledališki delavnici bomo preizkušali osnovne principe t.i. psiho drame, katere začetki segajo v 30. leta prejšnjega stoletja. Njen oče je psihiater Dr. Jacob Levy Moreno. Preko tehnik psiho drame bomo snov za predstavo črpali intuitivno – iz svoje individualne, kot tudi iz kolektivne podzavesti, katere utemeljitelj je psihoanalitik Carl Gustav Jung. Spoznali bomo osnovne arhetipe, ki se od začetkov pripovedništva pojavljajo v sanjah in zgodbah ter se povezali z njimi, dokler ne bomo našli skupne teme, ki bo podlaga za potencialno kasnejšo predstavo. 

O mentorici

Tamara Babić Nikiforov (1993) je diplomantka dramaturgije in scenskih umetnosti ter magistrica scenaristike (AGRFT). Ukvarja se s filmsko in gledališko režijo, scenaristiko, dramskim pisanjem, delavnicami kreativnega pisanja in uredništvom literarne revije in drugih publikacij.

https://www.tamarababicnikiforov.com/

DELAVNICE SO BREZPLAČNE (v okviru projekta BOOST), OBVEZNA JE SPLETNA PRIJAVA

PRIJAVNICA: https://forms.gle/kRCN4XiS9SMpE7CG7

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme