Božično in novoletno voščilo PG Kranj

Prešernovo gledališče Kranj vošči vesele praznike s spletno uprizoritvijo pravljice za otroke in s silvestrsko spletno premiero arhivske predstave za odrasle

Tudi za Prešernovo gledališče Kranj bo letošnji konec leta drugačen. Vrata gledališkega hrama so še zmeraj zaprta za obisovalce. A ustvarjalci PG Kranj ljubiteljem gledališča pripravljajo kar nekaj vsebin, s katerimi jim bodo polepšali praznične dni.

Interpretacijam poezije Srečka Kosovela Čas za POEZIJO: KOSOVEL, branju ljudskih pravljic Prešerna pravljica za kratek čas ter arhivskim posnetkom predstav na svojem YouTube spletnem gledališču “Prešernovo od doma” bodo priključili še dve spletni premieri:

posebno izdajo Prešerne pravljice: (ZOOM) Novoletna pravljica ter silvestrsko spletno premiero predstave Stenica.

V obdobju karantene so se člani PG Kranj redno srečevali na Zoomu, tako na bralnih vajah kot tudi za klepete med gledališkimi kolegi. Na enem od teh druženj se je rodila ideja o posebni praznični uprizoritvi pravljice, ki bi jo odigrali in posneli kar preko te spletne platforme.

Izbrali so Novoletno pravljico avtorja Jožefa Pernarčiča iz zbirke 42 gledaliških in lutkovnih predstav, ki je čudovita zgodba o prijateljstvu in solidarnosti z lepim sporočilom.

Na begu pred volkom oče zajec izgubi vse priboljške za novoletno večerjo. Le kaj naj stori, da reši praznovanje silvestrskega večera s svojo družino?

Vse to bodo otroci izvedeli v tej unikatni uprizoritvi, pri kateri je šlo za eksperimentiranje s popolnoma novo spletno gledališko formo, ob kateri so se ustvarjalci neskončno zabavali.

Skupaj s pravljico je sočasno nastala tudi pesmica avtorja Uroša Rakovca, ki bo šla otrokom hitro v uho in si jo bodo lahko prepevali ob prazničnih dneh. Novoletna pravljica, v kateri bo zaigral celotni igralski ansambel Prešernovega gledališča, bo na spletnih omrežjih Prešernovega gledališča Kranj dostopna od sobote, 26. decembra, zvečer.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme