Božični nastop učencev SCGV Emil Komel

Tradicionalna božičnica ne bo odpadla

Letošnje nenavadno leto, ki ga je žal zaznamovala epidemija koronavirusa, se počasi izteka. Življenje vseh nas je bilo v teh mesecih močno omejeno in spremenjeno, morali smo se prilagoditi različnim predpisom, prepovedim, pravilom. Na delovnem mestu se je moral vsakdo prilagoditi, reorganizirati delo, najti nove načine poslovanja in delovanja.

Tudi na SCGV Komel smo se morali krepko prilagoditi situaciji. Veliko aktivnosti, bodisi didaktičnih – predvsem skupinskih – bodisi tudi koncertnih, namenjenih javnosti, je bilo treba v naglici prekiniti. Načrtovanje dejavnosti še vedno ni lahko, saj je negotovost še velika in ne omogoča dolgoročnega izdelovanja načrtov.

Ne glede na številne težave pa smo vseeno zmogli izvesti nekaj razrednih nastopov: v mesecu decembru smo učence posamezno posneli in virtualni nastop predvajali staršem, ki so svojim otrokom z velikin mavdušenjem in radovednostjo prisluhnili.

Čeprav je do nadaljnjega celotna koncertna dejavnost v živo zamrznjena, smo trdno prepričani, da se ne moremo odpovedati že tradicionalnemu božičnemu koncertu šole, ki ga vsako leto oblikujejo učenci. Zato smo si koncert zamislili tako, da bomo posamezne točke posneli, “sestavili” koncert in ga predvajali širši publiki preko spleta.

Koncert bomo predvajali preko kanala šole na spletni strani Youtube v soboto, 26. decembra, ob 19.uri. Stran šole lahko najdete tako, da v Youtubov iskalnik vtipkate ime SCGV EMIL KOMEL. Povezavo na koncert boste našli tudi na spletni strani www.emilkomel.eu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme