Božič je dogajanje

Piše: Bogdan Vidmar

Potovanja nazareške hiše ter Jezusova, Marijina in naša potovanja

Nazaret – Betlehem – Egipt – Nazaret – Trsat – Loreto – Strunjan – Sveta Gora – Porčinj – Fatima – Medžugorje – Kurešček …

Nadangel Gabrijel je prišel k Mariji v njeno skromno nazareško hišo. Bog se ne razodeva le papežem in ni prisoten le pri slovesnih bogoslužjih v katedralah. Je z nami tudi pri naših vsakdanjih opravilih. Tudi ko ne moremo v cerkev, tudi ko nam je obisk sv. maše onemogočen. Zelo spodbudno sporočilo za čas epidemije! Seveda to ne pomeni, da evharistija in občestvo, ki se zbira okoli oltarja, nista pomembna.

Ukrepi v času koronavirusa omejujejo tudi udeležbo pri sv. mašah. Četudi je pomembno tudi to vprašanje, pustimo ob strani vprašanje o umnosti in pametnosti teh ukrepov oziroma o njihovi iracionalnosti, neumnosti, neznanstvenosti in smešnosti. Kakršnikoli že so, ti ukrepi Božjega delovanja ne morejo zaustaviti!

Zanimivo se mi zdi cerkveno izročilo, ki pravi, da je nazareška hiša l. 1291 iz Nazareta prispela na Trsat in nato l. 1294 v Loreto, kjer stoji še danes. Loretsko Mater Božjo imajo za svojo zavetnico tudi astronavti, ki so današnji columbi.

Hiša, v kateri prebiva Jezus, potuje, se širi, veča in dograjuje. Širi se njegovo Telo. Kristusovo telo je bilo najprej spočeto v Mariji in je začelo rasti, se razvijati. Jezus se je rodil. Živel je v nazareški hiši. Toda s tem njegove širitve ni bilo konec. Razširil se je po vsem svetu. In njegovega širjenja, rasti Kristusovega telesa, še ni konec. Tega širjenja ne morejo zaustaviti razne prepovedi in omejitve, kajti Kristus je prisoten med nami po Svetem Duhu, ki veje, kjer hoče.

Razne prepovedi in omejitve, ki jih danes postavljajo državne in cerkvene oblasti, četudi so še tako upravičene in potrebne, ne morejo ogroziti občestva svetih. Še manj pa, če so ti ukrepi pretirani, iracionalni, neumni, smešni in v nasprotju z resnico! Ustvarjeni smo za občestvo, za medsebojno povezanost. Ob dopolnitvi časov se bodo razmere povsem spremenile. Državni zakoni ne bodo več potrebni. Tudi vsa državna zakonodaja, ki je v nasprotju z Božjimi zapovedmi, ne bo obstala; v trenutku se bo sesula. Satanu zaobljubljeni voditelji in krivični sodniki bodo povsem brez moči.

Toda večnost se začenja že danes. Bog nas ljubi danes. Bog ustvarja svet danes! Če Bog ne bi bil Stvarnik, če ne bi bil na delu zdaj, v tem trenutku, bi svet izginil v nič. Tudi nas ne bi bilo. Kakšen fantastičen čudež! Čudež, ki ga ne moremo razumeti. A ga gledamo in nas vabi k razmišljanju.

Prva beseda angela Mariji je bila: “Haire!” “Veseli se!” Angel ji ni najprej rekel prenehaj delati, poklekni, vstani, potrudi se, bodi bolj pridna pri delu … Ne, najprej ji je rekel: “Veseli se!” Ne zato, ker si lepa, bogata, učena. Veseli se, ker je Gospod s teboj! Ker si ljubljena!

Koliko moraliziranja poslušamo dan za dnem. Kaj vse bi morali narediti, spremeniti, kdo ima prav in kdo je pokvarjen … Prav gotovo so potrebni tudi načrti, ukrepi in razna prizadevanja.

Nujno potrebujemo “The Great Reseat” in NWO. Prav gotovo! Brez dvoma! Toda kakšen reset? Mar takšnega, kot si ga je v svoji glavi zamislil Klaus Schwab in ga forsira Svetovni gospodarski forum? Protestiram! To nas vodi v samouničenje! Ne pomaga nam, če pred seboj vidimo svetlečo se zlato kupolo imenitnega templja in kot nori hočemo priti vanj. Zlati tempelj ni nič drugega kot vhod v pekel! Zanimivo, da se človeštvo ne zmeni za številna opozorila. Začarane množice romajo proti zlati kupoli, četudi vedo, kaj jih tam čaka.

Zakaj se človeštvo ne odloči za “reset”, kot ga predlaga Fatimska Mati Božja? Pojdimo v Betlehem! Resnične prenove sveta in človeštva ne bo, če svojega pogleda ne bomo usmerili k novorojenemu Detetu in Boga postavili na prvo mesto.

Božič ni misel, je dogajanje!

Odrešenik, prihajaš.

Preženi meglo, strah in obup.

Reši nas strahu pred koronavirusom.

Naj se z epidemijami in drugimi nadlogami soočamo na pameten način.

Daj nam spoznanje, da se iz resničnosti ne smemo odklopiti, kar tolikokrat počnemo, temveč se nanjo priklopiti in jo gledati, čutiti.

Podeli nam milost, da Te bomo videli takega, kot si;

da bomo spoznali tudi resnico o sebi.

Sprejmi nas ob jaslicah; osvobodi nas osamljenosti.

Povrni nam dostojanstvo Božjih otrok!

Odpri nam ušesa, da bomo zaslišali angelsko petje.

Naj kot Modri z Vzhoda, uzremo čudovito Luč.

Naj se veselimo, da je tvoja Mati tudi naša mati in sv. Jožef naš zgled in varuh.

Hvala za pogum in moč, da zmoremo videti bližnje okoli nas;

tudi njihove stiske in radosti. 

Navdihuj nas, da bomo pomagali otrokom v njihovem dozorevanju;

naj s pogumom zrejo v prihodnost.

Sodelavcev, poslovnih partnerjev in drugih ljudi, s katerimi se srečujemo,

naj ne gledamo le skozi oči naših koristi.

Morda se niti ne opazi; ko smo s Teboj, gradimo novi svet,

svet poln topline in lepote.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme