Bor Radenska je napredoval v C ligo Silver

Piše: HC

Uspeh domačih košarkarjev

Konec tedna smo zabeležili prvo napredovanje slovenskih društev v moštvenih panogah v iztekajoči se športni sezoni. Prestopa iz deželne košarkarske D v C ligo Silver se veselijo v Borovem taboru. Bor Radenska je po zmagovitem prvenstvu, v katerem je v pričakovanju zadnje tekme izgubil vsega le trikrat v 25 krogih, dosegel cilj preskoka – povratka med tretjeligaše. Postavo trenerja Saše Krčalića je nagradil že prejšnji petek predzadnji krog, ko so v gosteh premagali Isonzo iz Pierisa, v Krminu pa je konkurent za prvo mesto Basket 4 Trieste po podaljšku klonil pred Albo. Novico o porazu tekmeca so po zmagani tekmi Svetoivančani prejeli v garderobi med tuširanjem in začelo se je zasluženo praznovanje. Priložnost za proslavljanje v objemu klubskih športnih delavcev in navijačev pa bo v petek, 20. maja 2022, ko bo na Stadionu 1. maja še srečanje poslednjega kroga proti Ronkam, ki ne odloča več o ničemer. Borova uprava s predsednikom Edijem Sosičem na čelu pripravlja pravo “fešto” za svoje fante.

A spoznajmo protagoniste letošnjega uspeha. Trener Saša Krčalić, po rodu iz Bosne, živi v Trstu že 30 let, pri Boru je igral v vseh mladinskih kategorijah in članski vrsti, nato je bil trener mladinskih moštev, lepo pa se je uveljavil tudi na krmilu prve ekipe. Imel je na razpolago za D ligo izkušeno postavo, z nekaterimi veterani v društvu (Bole, Crevatin, kapetan Scocchi), senatorjema Pizzigo in Strletom, zanesljivim Možino in pa udarnim mladim delom ekipe. Prvi strelec je bil namreč Dimitri Zettin, letnik 2000, akterja napredovanja pa sta bila tudi njegov brat dvojček Patrik in Gabrijel Terčon. Ekipo, ki jo je krasila homogena igra tako v obrambi kot v napadu, so dopolnjevali še mladinci iz domačega pogona.

Zdaj je vprašanje, kako se bo Borov odbor odzval na prestop spet v kakovostnejše tekmovanje, ki je veliko zahtevnejše tudi s finančnega vidika. Nazadnje so se na Vrdelski cesti v začetku covidne krize C ligi odpovedali in sklenili stopiti korak nazaj. Videli bomo, kakšna bo tokratna odločitev, ko je vse težje dobiti otroke in trenerje za mladinski sektor, pa tudi pridne roke za delo v društvu. Bor polnopravno sodeluje v projektu Jadran in ena možnost bi lahko bila, da bi se domenili za sestavo neke razvojne druge reprezentančne ekipe (po prvi Jadranovi, ki igra v državnem prvenstvu), v kateri bi se kalili mladi košarkarji in bi torej kaka okrepitev prišla s kraške planote. Trener Krčalić bi bil menda prava oseba tudi za tak projekt. Več bo prav gotovo znano v prihodnjih tednih.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme