Bor in Juventina s skupnim imenovalcem

Piše: HC Fotografije: Slosport

Uspešni nastopi domačih košarkarjev in nogometašev

Tokrat se bomo zaustavili pri pokrovitelju, ki je v naši športni srenji po stažu že pravi rekorder, saj je sponzor (najmanj) dveh naših klubov že več desetletij. Med drugim se pri podjetju ta čas veselijo uspešnih nastopov svojih “varovancev”. Gre za slovensko mineralno vodo Radenska, ki že več kot 30 let podpira tako tržaške košarkarje Bora kot goriške nogometaše Juventine. V Štandrežu ob stadionu le-te ima družba, doma iz Radencev v Pomurju, tudi svoj obrat oziroma sedež. Ne da bi promovirali komercialne dejavnosti, pa menda smemo zapisati, da je to lep zgled zavezanosti – preko družin Nanut in Siega – zamejskemu športu in slovenski narodni skupnosti v Italiji.

Bor in Juventina sta zagotovo svetli noti tega jesenskega dela sezone v ekipnih športih pri nas. Štandreški nogometaši so konec tedna v neposrednem dvoboju za začasno prvo mesto v B skupini promocijskega prvenstva v Tržiču proti uglednemu UFM sicer izgubili in tekmec jih je prehitel na vrhu, vendar nase so v jesenskem delu opozorili z odlično igro in tudi osmimi zaporednimi uspehi.

Društvo predsednika Marka Kerpana že vrsto let naskakuje povratek v najvišjo deželno elitno ligo, nevsakdanji pojav je tudi večletni angažma trenerja Nicole Sepulcrija, ki mu iz sezone v sezono zaupajo in je postal že pravi klubski človek. Juventina ima zgodovinsko složno ekipo športnih delavcev, na igrišču pa imajo mešanico mladih in izkušenih mož. Pomembno vlogo igrajo tudi nekatere okrepitve iz Slovenije (Celcer, Černe, Popovič), duhovni vodja na igrišču pa je kapetan Andrea Racca, branilec, ki Juventinine barve brani že polno desetletje. Pot do napredovanja je sicer še zelo dolga, Tržič je zelo močan, vendar belo-rdeči želijo biti protagonisti in konkurenčni do konca.

Borova peterka pa navdušuje v vzhodni skupini deželne košarkarske D lige. V obdobju koronavirusa so se na Stadionu 1. maja odločili za korak nazaj, odpovedali so se tretjeligaškemu tekmovanju in – zlasti spričo obubožanih mladinskega pogona in odborniških sil – zaprosili za vključitev v manj zahtevno D ligo. Lansko prvenstvo je nato odpadlo, letošnje pa so z novim trenerjem Sašo Krčalićem (farmacevtom bosanskega porekla, ki živi v Trstu že trideset let in je bil tudi Borov košarkar) začeli s sedmimi zmagami v ravno toliko nastopih. Nepremaganost so konec tedna obdržali tudi po dvoboju za začasni primat proti krminski Albi, ko je v korist belo-modrih predsednika Edija Sosiča odločil koš kapetana Alessandra Scocchija v zadnjih sekundah.

Tudi tu je težko govoriti o možnostih v boju za prestop v C ligo Silver, nekdanjo C2. Po dolgih letih, ko so se najboljše iz goriško-tržaške skupine v drugem delu merile s furlanskimi moštvi, sicer play-off letos ni predviden in priložnost je ugodna, saj prvi po rednem delu prestopi neposredno.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme