Aktualno

Bogata razstava jaslic na Sveti Gori

Bogata razstava jaslic na Sveti Gori

Na ogled je do 6. januarja 2019

Samo še do 6. januarja 2019 je v Frančiškovi dvorani samostana na Sveti Gori na ogled 17. razstava jaslic, ki je letos še posebno bogata in jo je v prazničnih dneh doslej obiskalo že veliko ljudi. Prirejajo jo Frančiškanski samostan, Zavod Domu gratiae in združenje Krajevna skupnost Pevma Štmaver Oslavje.

S svojimi jaslicami, izdelanimi iz najrazličnejših materialov (od kamna prek jabolčnih krhljev do čipk) v različnih slogih in dimenzijah, sodeluje skoraj 50 posameznikov iz številnih krajev na obeh straneh meje (Grgar, Bilje, Litija, Lokavec, Solkan, Ajdovščina, Volče, Modrej, Selo, Nova Gorica, Bitež, Vrtojba, Col, Šempas, Orehovlje, Kozana, Matenja vas, Križ, Domžale, Šenčur, Žiri, Štmaver, Gorica, Ronke, Ločnik, Doberdob, Števerjan, Gradišče ob Soči itd.), odzvali pa so se tudi različne šole oz. vrtci, trgovine in ustanove, kot npr. Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, Čebelarski krožek OŠ Šenčur, Hiša otrok F.B. Sedeja iz Nove Gorice, Mini pekarna in trgovina Brumat iz Solkana, Varstveno delovna centra iz Nove Gorice in Ajševice. Posebno ponosni smo, da sodelujejo osnovni šoli Alojz Gradnik iz Števerjana in Josip Abram iz Pevme, otroški vrtec Barčica iz Ronk (oddelka C in D) in Večstopenjska šola s slovenskim učnim jezikom v Doberdobu, vrtci Kekec iz Števerjana, Pikapolonica iz Pevme, Pika Nogavička iz Štandreža. Med posamezniki so tudi že znana imena in pravi umetniki (kot npr. Mihaela Žakelj Ogrin, Herko Saksida, Giorgio Burgnich itd.). Posebno monumentalno je delo Florjana Zarnika iz Šenčurja, ki je upodobil jaslice na Sveti Gori, Brezjah in v Vatikanu. Z lepimi in izvirnimi izdelki so se izkazali tudi Štefan Vogrič iz Števerjana, Irena Ferlat iz Štmavra ter Rozina Ferfoglia in Martin Marušič iz Doberdoba.

Razstava je odprta 3. in 4. januarja 2019 med 14. in 18. uro, ob delavnikih in sobotah med 10. in 18. uro, ob nedeljah in praznikih med 9. in 19. Toplo vabljeni, saj je res vredna ogleda!

DD

Slike

03.01.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!