Bogat glasbeni večer ob praznovanju farnega zavetnika

Piše: APE

V župnijski cerkvi sv. Ivana v Trstu je v nedeljo, 12. junija 2022, potekal koncert ob praznovanju farnega zavetnika; priredilo ga je društvo Marij Kogoj pri Sv. Ivanu. V gosteh so imeli orkester, zbor in soliste Glasbene šole Ljubljana, Vič – Rudnik, ki so nastopali pod vodstvom mag. Jelene Susnik.

Vse prisotne je v imenu društva pozdravil Francesco Biancuzzi in se prisrčno zahvalil vsem, ki so omogočili ta nedeljski večer. Orkester Glasbene šole Ljubljana je eden najbolj dejavnih mladinskih ansamblov v Sloveniji. Udeležil se je številnih koncertov v Združenih državah Amerike, na Švedskem, Danskem, v Avstriji, Italiji in skoraj vseh državah nekdanje Jugoslavije. Orkester je del in aktivni član mednarodnega mladinskega Super orkestra in nastopa v najlepših svetovnih koncertnih dvoranah, je povedal Francesco Biancuzzi. Zbor glasbene šole je del mednarodnega projekta mladinski Super zbor. Združujejo se in nastopajo z učenci zborovske glasbe in solopetja šol iz Srbije, Makedonije in Romunije. Na nedeljskem koncertu v Trstu sta zbor in orkester pod vodstvom mag. Jelene Susnik očarala in navdušila poslušalce ter začela na najboljši način številna praznovanja ob prazniku farnega zavetnika. Orkester je zaigral skladbe G. F. Händla, G. De Gaetana in H. Pourcella. Pevski zbor glasbene šole pa je poslušalcem zapel Kantato o Ignaciju Knobleharju Misijonar avtorice Aleksandre Naumovski Potisk z besedilom Saše Potiska. Zbor in orkester se pripravljata na koncert v baziliki dvanajstih svetih apostolov v Rimu ob dnevu samostojnosti Republike Slovenije, ki ga prireja Slovensko veleposlaništvo v Rimu.

Društvo Marij Kogoj pri Sv. Ivanu bo ob prazniku farnega zavetnika priredilo številne dogodke. V sredo, 22. junija 2022, bodo priredili delavnico izdelave tipičnih svetoivanskih venčkov, s katerimi bodo okrasili cerkev. Na predvečer praznika bo ob 20. uri maša v stari cerkvici. Na nedeljo, 26. junija 2022, bo skupna procesija z italijansko versko skupnostjo ob 9. uri.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme