Goriška

Bogastvo, kakšna prihodnost?

Bogastvo, kakšna prihodnost?

Turizem in kultura v Gorici

To je naslov konference, ki jo organizira kulturno društvo Porte a Nordest, ob podpori občine Gorica in pod pokroviteljstvom Občine Gorica, Dežele FJK, Fundacije Goriške hranilnice in gospodarske zbornice Julijske krajine.
Organizatorji pripravljajo okroglo mizo z raznimi strokovnjaki s področja kulture in ekonomije. Po uvodu predsednika združenja Maurizia Negra bodo spregovorili Sergio Bini, svetnik za proizvodne in turistične dejavnosti v Deželi FJK; Rodolfo Ziberna, goriški župan in nekdanji goriški svetnik za kulturo; Fabrizio Oreti, svetnik za kulturo in razvoj turizma v goriški občini; Federico Portelli, nekdanji svetnik za kulturo v goriški pokrajini; Roberta Demartin, predsednica Goriške hranilnice in nekdanja podpredsednica in svetnica za kulturo in turizem v pokrajini Gorica; Gianluca Madriz, podpredsednik gospodarske zbornice.

Gotovo bodo posegli še drugi gostje.
Konferenca je prva od številnih srečanj, s katerimi organizatorji nameravajo pregledati stanje, izkoristiti prejšnje izkušnje in podati predloge za prihodnje ukrepe, dogovorjene med različnimi organi in zainteresiranimi stranmi, ki prispevajo k razvoju ozemlja, sinergiji z veliko večjim območjem in si prizadevajo za zaščito skupnih interesov.
Konferenca bo odprta za vse in bo v Gorici v ponedeljek, 14. januarja 2019, ob 18.00 na sedežu Fundacije Goriške hranilnice v ulici Carducci št. 2. S tem srečanjem želijo prispevati in obogatiti regionalno promocijo turizma, ki bo potekala februarja na mednarodni turistični borzi v Milanu.

14.01.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!