Bodi gledališče! v goriškem in tržaškem programu

Fotografije: Uroš Hočevar/ SLG Celje

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE – VEČERNI ABONMAJSKI PROGRAM IN PROGRAM ZA GORICO

Branko Završan

BODI GLEDALIŠČE!

glasbeno-gledališka predstava

režiserka: Ivana Djilas

ponedeljek, 20. marca, ob 20.00 – Kulturni dom v Gorici

četrtek, 23. marca ob 20.00 – Velika dvorana SSG v Trstu

Glasbeno-gledališka predstava z zgovornim naslovom »Bodi gledališče!« je dragocen dar ob sedemdesetletnici delovanja SLG Celje. Jubilejno predstavo je podpisal Branko Završan, ki je s tem projektom ustvaril ljubezensko izjavo, namenjeno tako gledališčnikom kot njihovi publiki, brez katere bi bila vsaka uprizoritev brez smisla.

Sestavine predstave, ki jo je režirala Ivana Ðjilas, so kvalitetna besedila, dobra glasba in humor. Na sporedu so namreč znani slovenski songi in svetovne uspešnice, ki zazvenijo s parodičnimi besedili in kritično spregovorijo o temah, ki so relevantne za usodo vsakega gledališča.

Celjska, razgibana predstava bo gostovala tako v tržaškem kot v goriškem abonmaju. Najprej bo na sporedu v ponedeljek, 20. marca ob 20.00 v Kulturnem domu v Gorici, kjer bo poleg italijanskih nadnapisov opremljena tudi z možnostjo avtobusnega prevoza. V četrtek, 23. marca pa bo na sporedu v Veliki dvorani SSG v Trstu, vedno ob 20.00 in z italijanskimi nadnapisi v okviru Večernega abonmajskega programa.

Producenti so o tej predstavi napisali:»Težko je kljubovati času, v katerem živimo. Izzivi so nepričakovani in enačbe, ki jih rešujemo, imajo preveč neznank. Na srečo pa smo umetniki mojstri samorefleksije, samoironije in preživetja, naš ansambel ima igralce, ki so odlični vokalisti in gibalci, in glasba je vedno najkrajša, najbolj razumljiva pot med publiko in odrom.« V predstavi igrajo in pojejo Branko Završan, Lucija Harum, Tanja Potočnik, Žan Brelih Hatunić in Damjan Trbovc. Pri predstavi sodelujejo kontrabasist Žiga Golob, tolkalec Blaž Celarec in kitarist Uroš Rakovec.

Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme