Bled med desetimi nepozabnimi destinacijami

Založba Lonely Planet, ki izdaja globalno priljubljene turistične vodiče, je v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij Bled uvrstila med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja. Ena od svetovno najbolj znanih turističnih točk se je tako uvrstila v družbo velikanov, kot so Petra, Uluru, Yellowstone in Angkor Wat.

Lonely Planet je uvrstil Bled na šesto mesto seznama 10 destinacij, ki obiskovalcem zagotavljajo nepozabna doživetja. Bled opisujejo kot naravno lepoto z edinstvenim otokom s cerkvijo. Blejsko jezero ter otok s cerkvijo opisujejo celo kot najbolj fotogenično jezero na planetu, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Pri Lonely Planetu so tokrat poseben poudarek dajali tudi trajnostni usmeritvi destinacij, zato vodič še posebej priporoča odkrivanje trajnosti zavezanih ponudnikov na Bledu, kot je glamping Garden Village Bled. “Umestitev Bleda na lestvico top desetih destinacij, ki jih za nepozabna doživetja priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, je za Bled in Slovenijo velika čast,” je ob tem zapisala direktorica STO Maja Pak.

Na seznam so se uvrstili še jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru-Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa treking pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme