Biden hoče tesno sodelovati z Draghijem

Ameriški predsednik Biden je na twitterju čestital novemu italijanskemu predsedniku vlade Draghiju. “Čestitam, premier Mario Draghi. Veselim se, da bova tesno sodelovala in utrdila dvostranske odnose med državama, sodelovanje v času italijanskega vodstva foruma G20 in reševanja globalnih izzivov, od covida do podnebnih sprememb,” je čivknil predsednik ZDA.
To je prvi odziv iz Bele hiše na novo italijansko vlado, s katero namerava Bidnova administracija vzpostaviti in gojiti plodno sodelovanje tudi pred vrhom G20, ki mu letos predseduje Italija.
Decembra 2020 je Italija prevzela vodstvo mednarodnega foruma G20. Letos bodo potekali številna institucionalna srečanja in posebni dogodki, posvečeni spopadanju z globalnimi izzivi, s katerimi se srečujemo zdaj in ki nas čakajo v prihodnosti. Program bo strukturiran okoli trinoma People, Planet in Prosperity – to so medsebojno povezani stebri, vodilo delovanja skupine G20, ki je s časom prevzela vse pomembnejšo vlogo pri reševanju svetovnih problemov.
Države, ki so članice foruma, predstavljajo 60% svetovnega prebivalstva, več kot 80% svetovnega bruto domačega proizvoda in približno 75% mednarodnih trgovskih izmenjav.
To bo leto institucionalnih srečanj in posebnih dogodkov, ki bodo dosegli svoj višek na vrhu voditeljev držav in vlad 30. in 31. oktobra 2021.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme