Bi se gnetli na tej metli? v soboto v SSG

Fotografije: Urška Boljkovac

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE – DRUŽINSKI ABONMA

Lutkovno Gledališče Ljubljana

Julija Donaldson, Axel Scheffler

Bi se gnetli na tej metli?

režiser: Jaka Ivanc

sobota, 4. marec, ob 17.00

Velika dvorana SSG

Družinski abonma Slovenskega stalnega gledališča bo v soboto, 4. marca ob 17.00 zaživel v polnem lesku z že kultno uspešnico Lutkovnega gledališča Ljubljana Bi se gnetli na tej metli? škotske pisateljice Julie Donaldson.

Gre za srečanje s svetom živali, le s to razliko, da mesto skorajda groznega Zverjasca zasedata prav nič zlobna Čarovnica, zato pa toliko bolj nevaren Zmaj. Čarovnica s sršečimi lasmi in njena Mačka skupaj potujeta na metli. Zaradi velike hitrosti in Mačkine nagajivosti Čarovnica izgubi svoje pokrivalo, zato se spusti na tla in ga išče vsepovsod. Z vsakim izgubljenim predmetom se znajde pred vrsto preizkušenj, pri katerih ji pomagajo vedno novi prijatelji, ki predmete bolj kot ne po naključju najdejo, za nagrado pa dobijo metlo »za en krog«. Da pa ni vse tako preprosto, se od nikoder in prav nič po naključju pojavita še strašni Zmaj, in ko se ta hoče lotiti dobre Čarovnice, še kosmati, lepljivi stvor. 

Režijo je podpisal Jaka Ivanc, ki ga zaznamuje izvrstno spajanje dramskega in lutkovnega gledališča z glasbo, ki jo je za to predstavo napisal Davor Herceg. Domiselna, magična in zabavna uprizoritev je doživela premiero leta 2016 in njen trajen uspeh potrjuje kakovost zelo posrečene predstave, ki zabava otroke in tudi njihove odrasle spremljevalce.

Predstava bo v Veliki dvorani SSG. Blagajna bo odprta uro pred začetkom. Zaradi velikega povpraševanja je rezervacija priporočena.

Trajanje predstave 50 minut

VIDEO TRAILER https://vimeo.com/192314519?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=29900398

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme