“Bi se gnetli na tej metli?” v soboto, 1. aprila, v SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

DRUŽINSKI ABONMA

Lutkovno Gledališče Ljubljana

Julija Donaldson, Axel Scheffler

Bi se gnetli na tej metli?

režiser: Jaka Ivanc

sobota, 1. april, ob 17.00

Velika dvorana SSG

Dolgo pričakovana uspešnica Lutkovnega gledališča Ljubljana Bi se gnetli na tej metli? bo po nekajkratni odpovedi končno gostovala na odru Slovenskega stalnega gledališča v Trstu v okviru Družinskega abonmaja. Besedilo škotske pisateljice Julie Donaldson bo v magični lutkovni preobleki zaživelo v soboto, 1. aprila ob 17.00 v Veliki dvorani Kulturnega doma. 

Gre za zgodbo Čarovnice in njene Mačke, ki skupaj potujeta na metli. Zaradi velike hitrosti in Mačkine nagajivosti Čarovnica izgubi svoje pokrivalo, zato se spusti na tla in ga išče vsepovsod. Z vsakim izgubljenim predmetom se znajde pred vrsto preizkušenj, pri katerih ji pomagajo vedno novi prijatelji, ki predmete bolj kot ne po naključju najdejo, za nagrado pa dobijo metlo »za en krog«. 

Režijo je podpisal Jaka Ivanc, ki ga zaznamuje izvrstno spajanje dramskega in lutkovnega gledališča z glasbo, ki jo je za to predstavo napisal Davor Herceg. Domiselna, magična in zabavna uprizoritev je doživela premiero leta 2016 in njen trajen uspeh potrjuje kakovost zelo posrečene predstave, ki zabava otroke in tudi njihove odrasle spremljevalce. Blagajna gledališča bo odprta uro pred začetkom.  

Trajanje predstave 50 minut

VIDEO TRAILER https://vimeo.com/192314519?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=29900398

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme