Besedočasje/ Zeitworte/ Parole del tempo

Založba Alphabeta in SSG / Literarna srečanja v znamenju dialoga med kulturami

Nadaljuje se skupno potovanje založbe Alphabeta in Slovenskega stalnega gledališča skozi sodobno ravnodušnost. V torek, 23. februarja bo o vezni temi čezmejne zbirke novel meranske založbe spregovoril opus milanskega pisatelja Marca Balzana. Sodelavec časnika Corriere della Sera sodeluje pri skupni pobudi z naslovom Besedočasje z novelo Mimì, ki je zgodba dveh bratov in njune samoobrambne ravnodušnosti na delovnem mestu. Protagonista novele delata namreč v bolnici in v zaporu, kjer je bolj odmaknjena drža način, da lahko opravita delo brez hujših psiholških posledic.

Balzano objavlja romane od leta 2010, ko je prejel nagrado Corrado Alvaro za svoje prvo delo, “Il figlio del figlio” (Sin sina). Z naslednjimi romani je prejel še nagrade Flaiano, Campiello in Strega.

Srečanje z avtorjem na spletu bo na voljo na facebook strani in youtube kanalu SSG od 18. ure dalje. Obsegalo bo uvodno predstavitev celotne knjižne zbirke, branje odlomka iz Balzanove novele (igralec Lorenzo Zuffi je posnel svoje nastope v dvorani Kulturnega doma v Trstu) in pogovor z avtorjem, ki ga tokrat vodi blogerka Giuditta Casale.

TOREK, 23. FEBRUARJA, OB 18.00

Ravnodušnost –  Mimì

AVTOR: Marco Balzano (Milano, 1978)

MODERATORKA: Giuditta Casale

BERE: Lorenzo Zuffi

LINK:  https://www.youtube.com/watch?v=I_jUfSFfM-I&feature=youtu.be

ALPHABETA VERLAG: http://www.edizionialphabeta.it

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme