Beseda nas spreminja

Goriški nadškof msgr. Carlo Roberto Redaelli je pred začetkom adventa sklical tiskovno konferenco, na kateri je s sodelavci predstavil niz dogodkov, predvsem pa poudaril, da bo letošnji adventni čas čas Besede, ki nas vse spreminja. Nadškof je predstavil zgibanko, ki nosi naslov Beseda nas spreminja, a je že na samem začetku poudaril, da je ljubezen nalezljiva in je zato Kristusove besede treba udejanjiti, sicer je naša vera prazna.
Ob nadškofu sta bila odgovorni na goriški nadškofiji za medije in urednik tednika Voce Isontina Mauro Ungaro in vodja goriške Karitas diakon Renato Nucera z dvema mladima sodelavkama. Prav karitativne dejavnosti so osrednjega pomena za Cerkev, so vsi poudarili in tem dejavnostim je zgibanka tudi namenjena. Razdeljena bo po cerkvah, v njej pa bo vsakdo lahko našel naslove in podatke o središčih za pomoč potrebnim, naslove posvetovalnic, naslove t. i “emoporijev solidarnosti”, neke vrste središč, kjer delijo potrebnim hrano, kot so tudi naslovi menz v Gorici in Tržiču za potrebne in naslovi vseh krajevnih središč dobrodelne organizacije Karitas. Prav tako so v knjižici naslovi s plani središč za potrebne, predstavljena je ustanova Contavalle, salezijansko središče za mlade San Luigi, emporiji za zbiranje in razdeljevanje oblačil in obutve. Gre skratka za vademekum delovanja nadškofijske Karitas.
Nadškof msgr. Redaelli je predstavil tudi “dnevni” koledar, ki bo te dni na voljo za simboličnih pet evrov, izdelalo pa ga je več kot tristo ljudi, od skavtov do prostovoljcev, in sicer tako, da bo vsak dan imel neko misel dneva, povezano z Besedo seveda, na listku posameznega dne pa sta na zadnji strani tudi razlaga in duhovna misel. Prav tako so predstavili koledar za otroke, adventni koledar Karitas s papirnatim hranilnikom, na voljo bo tudi v slovenskem jeziku, otroci pa ga bodo lahko barvali in sami narisali božično zgodbo.
Spregovorili so tudi o nizu dogodkov, ki jih bodo priredili v adventnem času: 14. decembra bo v Gorici Noč Karitas, kjer bodo spregovorili ljudje, ki se jih je Beseda živo dotaknila, 18. decembra bo v Červinjanu v športni palači prireditev Otroci Karitas, kot so tudi predstavili nagradni natečaj solidarnosti za osnovne šole, ki bo potekal ves advent.
JUP

Gorica / Bratsko občuteni adventni čas

Preberi tudi

Na poti za Gospodom

Kristjani in družba

Na poti za Gospodom

04.04.2020
Papež je molil za zdravnike

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme