Arca najhitrejša v tržaškem brezvetrju

Fotografije: STA

Slovenska Way of Life je osvojila tretje mesto

Italijanska jadrnica Arca je zmagovalka 55. barkovljanke, najbolj množične regate na svetu, ki je danes potekala v Tržaškem zalivu. Na startu je bilo prijavljenih 1773 jadrnic vseh velikosti, regata pa se je zaradi brezvetrja odvijala po polžje. 

Na koncu se je v zahtevnih jadralskih razmerah najbolje znašla italijanska maksi jadrnica pod taktirko Furia Benussija, ki se je vrnila na prestol Barcolane po letu dni premora. Lani je namreč slavila ameriška jadrnica Deep Blue, ki pa danes ni branila zmage.

V zaključku regate je krmilo zmagovalne jadrnice prevzela 16-letna Marta Benussi, Arca pa je ciljno črto prečkala v času 1:49:55. Zaradi brezvetrja je bil cilj tokrat določen že na prvi boji.

Najbližje zmagovalki je bila na koncu italijanska jadrnica Prosecco Doc (nekdanji Portopiccolo) s slovenskim krmarjem Mitjo Kosmino, tretja v cilju pa je bila slovenska Way of Life.

Krmilo Way of Life je koprski olimpijec Gašper Vinčec za letošnjo izvedbo predal Mauriziu Benčiču, sam pa je prevzel krmilo jadrnice z 30 otroki na krovu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme