Anketa Euromedia: Italijani Draghiju zaupajo

Italijansko podjetje Euromedia je izdelalo anketo, ki jasno dokazuje zaupanje italijanskih državljanov v Marija Draghija, kateremu je predsednik Mattarella podelil mandat za sestavo nove vlade. Šest Italijanov na deset je prepričanih, da je Mario Draghi primerna rešitev za državo – v par dneh je odstotek anketirancev, ki mu zaupajo, narasel s 45% na 62% (novembra jih je bilo 33,8%).
Iz objavljenih podakov lahko sklepamo, da moramo ljudje pogosto, zlasti v najbolj težkih trenutkih, verjeti v nekaj ali nekoga, ki nam daje upanje v boljšo prihodnost. Večina Italijanov je torej prepričanih, da, medtem ko si v rimskih sobanah naši izvoljeni in neizvoljeni predstavniki prizadevajo za iskanje politične stabilnosti, je za rešitev države iz hude epidemiološke in gospodarske krize nujno temeljito in pravočasno ukrepati, spektakel, ki nam ga v zadnjih mesecih ponuja italijanska politična scena, pa prav gotovo ni spodbuden.
Za italijanske državljane je Mario Draghi jamstvo kakovosti. Tako razmišljajo volilci največjih državnih strank, zanimivo pa je, da Draghiju zaupa večina somišljenikov (64,2%) Melonijeve, desničarsko usmerjene stranke Fratelli d’Italia, ki bo po vsej verjetnosti v Draghijevi vladi nastopala v opoziciji, volilci Gibanja petih zvezd pa v znatno manjši meri (44,9%).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme