Alexander Gadjiev v Novi Gorici

V ponedeljek, 14. februarja 2022, se v Kulturnem domu Nova Gorica napoveduje velik dan. V sklopu šestega koncerta 41. koncertne sezone Glasbenega abonmaja bo v veliki dvorani nastopil goriški pianist Alexander Gadjiev, eden najboljših svetovnih pianistov mlajše generacije. 

Zaradi izjemnega povpraševanja in omejenega števila razpoložljivih sedežev v dvorani bo Gadjiev tam s Chopinom in Schumannom nastopil kar dvakrat: ob 18.00 bo izvedel klavirski recital za izven-abonmajsko občinstvo, ob 20.15 pa bodo na vrsto prišli letošnji abonenti.  

Oba koncerta sta razprodana, organizatorji zato prosijo vse, ki se koncerta žal ne bi uspeli udeležiti, da to do ponedeljka dopoldan sporočijo na blagajno, kjer je že sestavljena čakalna lista. To lahko storijo prek e-naslova blagajna@kulturnidom-ng.si ali telefonske številke 05 335 40 16.

Koncert bo izpeljan ob doslednem upoštevanju pogoja PCT in drugih ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja okužbe z virusom covid-19.

———–

Valentinovo bo v Novi Gorici zaznamoval klavirski recital Alexandra Gadjieva, goriškega pianista s samosvojim glasbenim okusom, pristopom in govorico, ki je navdušila in prepričala poslušalstvo po vsem svetu in velikokrat tudi strokovno žirijo na najprestižnejših klavirskih tekmovanjih. Mednarodno javnost je nase opozoril že zelo zgodaj. V sam vrh se je povzpel, ko se je pri sedemnajstih letih po zaključenem konservatoriju z odliko in pohvalami udeležil tekmovanja Premio Venezia, ki je namenjeno zgolj najboljšim talentom Italije, in zmagal na njegovi 30. ediciji. Odmevni sta bili zmagi leta 2015 na tekmovanju Hamamatsu na Japonskem, kjer je prejel tudi nagrado občinstva, ter leta 2018 na tekmovanju Svetovni klavirski mojstri v Monte Carlu. Še svež je izjemen zadnji uspeh, ki ga je dosegel oktobra 2021 na 18. Chopinovem tekmovanju v Varšavi, kjer je osvojil drugo nagrado in posebno nagrado Krystiana Zimermana za najboljšo izvedbo sonate. Nekaj mesecev pred tem je Gadjiev prejel prvo in več posebnih nagrad na Mednarodnem klavirskem tekmovanju v Sydneyju (2021). Naziv BBC-jevega umetnika nove generacije (2019–2021) mu je omogočil snemanje v najboljših londonskih studiih, nastope na najuglednejših britanskih festivalih in prizoriščih ter sodelovanje z BBC-jevimi orkestri po vsem Združenem kraljestvu. V zadnjih letih je veliko koncertiral tudi po Japonskem in raznih festivalih v Švici, Italiji, Nemčiji, Španiji, Sloveniji, Franciji, Avstriji, Rusiji, Turčiji in ZDA. Prihodnji angažmaji vključujejo daljšo turnejo po Poljski, koncerte v Združenem kraljestvu, na Nizozemskem in v Italiji. Leto 2022 bo sklenil veličastno, z avstralsko turnejo in turnejo po Daljnem vzhodu, ki bo trajala več kot 90 dni. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme