Ajdovščina v maju praznuje

Vabimo vas na nepozabno izvedbo Ajdovščine v maju, ki bo potekala v petek in soboto, 19. in 20. maja, v starem mestnem jedru Ajdovščine. Bogat program vključuje najrazličnejše dejavnosti in dogodke za vse generacije, ki bodo brezplačni za vse obiskovalce.

Danes Ajdovščina slovi kot mesto velikanov, saj je dom več pomembnih osebnosti, ki so pustile svoj pečat v zgodovini mesta in širši regiji. Z letošnjim programom se jim želimo pokloniti.

Med temi velikani so vsekakor ajdovski gasilci, ki letos praznujejo 60 let poklicne enote in bodo v petek z otroki delili najpreprostejše gasilske veščine, pa tudi Mlinotest, velikansko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1867 in je danes eden največjih proizvajalcev kruha in testenin v Sloveniji. Sobotno dogajanje na Ajdovščini v maju bodo popestrili z vrhunskim kulinaričnim dogodkom Pašta fešta, ki bo potekal od 11.00 naprej. Čebelarji iz naših krajev redno dobivajo visoka priznanja za kakovost medu in izdelkov. Na dan čebel bo Ajdovska tržnica predstavila odlične lokalne čebelarje in hkrati opozorila na pomen čebel za naravo in človeka.

Glasbena scena v Ajdovščini je prav tako bogata. Med najbolj znanimi skupinami sta Elvis Jackson in Jet Black Diamonds, ki sodita v sam vrh slovenske glasbene scene.

Poleg omenjenega programa se bodo otroci v petek lahko udeležili dirke s poganjalčki v organizaciji KK Črn Trn in si pogledali plesne nastope EL1 Plesne scene. V petek zvečer bodo nastopile skupine Superhuman goats, Pelhan in Jet Black Diamonds, ki bodo zbrane zabavale do poznih ur.

Drugi dan, v soboto, bo dogajanje še bolj pestro. Na Ajdovski tržnici bo potekal Dan čebel in rokodelstva, otroci bodo lahko uživali v predstavi Krtek Zlatko in koncertu Trkaj z Repki ter se udeležili otroške stripovske delavnice Tik je šel v gozd po drva v Lavričevi knjižnici.

Društvo prijateljev mladine Ajdovščina bo praznovalo 70. obletnico z različnimi delavnicami in bogatim otroškim programom. Dvodnevno dogajanje se bo zaključilo s koncertom skupin White Stain, The Authentics in Elvis Jackson.

Vse pomembne osebnosti, podjetja in umetniki prispevajo k živahnemu kulturnemu in gospodarskemu življenju Ajdovščine, zaradi česar mesto slovi kot mesto velikanov. Dogodek bo priložnost, da se skupnost zbere in proslavi vse, zaradi česar je Ajdovščina tako poseben kraj za življenje.

Lepo vabljeni!

Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani www.ajdovscinavmaju.si.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme