Ajdovka Andreja Slokar prvič zmagala na paralelni tekmi v svetovnem smučarskem pokalu

Včeraj, v soboto, 13. novembra,  je na svetovnem smučarskem pokalu v paralelni tekmi v Lech Zursu prvič zmagala 24-letna smučarka iz Ajdovščine Andreja Slokar.

Andreja Slokar je svoj največji uspeh v karieri vpisala na svojem 19. startu v svetovnem pokalu. Najboljši dosežek na tekmah najvišje ravni ji je pred današnjo soboto uspel letos februarja, ko je na svetovnem prvenstvu vpisala peto mesto na slalomski tekmi. V svetovnem pokalu pa je pred današnjo paralelno tekmo najvišje posegla na finalu sezone v Lenzerheideju s šestim mestom na ekipni paralelni tekmi ter osmim mestom na slalomski tekmi.

Tekmovanje v Zürsu v občini Lech v deželi Predarlsko se je zelo dobro začelo za Ajdovko. Kvalifikacije je končala kot druga najhitrejša za zanesljivo uvrstitev v popoldanske izločilne boje.

V osmini finala paralelne tekme se je v neposrednem dvoboju najprej pomerila s Francozinjo Coralie Frasse Sombet, ki je bila v prvi vožnji za dve stotinki sekunde hitrejša od Ajdovke. V drugo pa je Slokarjeva za desetinko ugnala Francozinjo za uvrstitev v četrtfinale.

V njem jo je čakala Švedinja Sara Hector. Slokarjeva je bila v prvi vožnji obračuna za 23 stotink sekunde hitrejša od Švedinje. V povratnem dvoboju pa ji je uspela zelo dobra vožnja. Nadoknadila je zaostanek, čeprav s počasnejšim startom, ter za sedem stotink sekunde ugnala tekmico za premierne stopničke in finale.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme