Africa Jam Gospel

V petek, 7. decembra ob 21.30 bo Slovensko stalno gledališče gostilo zaključni večer 13. izvedbe socialno ozaveščenega niza Raz/seljeni. Duh božičnih praznikov bo pridobil značilno noto dogodkov na temo migracij s koncertom, ki bo pričaral barve in glasbo afriškega praznika z nastopom skupine Africa Jam Gospel.
Tridesetčlanski zbor, s katerim sodeluje pet instrumentalistov, združuje predstavnike petih evangeličanskih cerkva. Africa Gospel je nastal za spodbujanje medverskega dialoga, izboljšanja odnosov med afriškimi skupnostmi in s teritorijem. Zbor je nastal v sklopu neprofitnega društva Time For Africa v Vidmu, ki deluje na področju mednarodne kooperacije, solidarnosti in prostovoljstva na afriškem teritoriju z namenom, da bi s solidarnostnimi in kulturnimi pobudami, aktivno prispevalo k izboljšanju življenjskih in družbenih razmer najbolj revnih in zapostavljenih. V tem duhu je nastala tudi zamisel, da bi društvo združilo mlade afriških svetišč v edinstvenem skupnem projektu Africa Jam Gospel.
Enkratni koncert s prostim vstopom bo na tem večeru povezan tudi s solidarnostnimi pobudami, saj bo društvo Karitas zbiralo sredstva za otroke s posebnimi težavami otroške bolnišnice v Kinshasi (Kongo), tržaški odbor društva Salaam Otroci Oljke pa za realizacijo otroškega igrišča v begunskem taborišču Balata (Nablus, Palestina) s ponujanjem mil iz olivnega olja, ki jih izdeluje najbolj stara tovarna ročno izdelanih mil v Nablusu.
 

Zaključni večer 13. izvedbe socialno ozaveščenega niza Raz/seljeni.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme