Advent bratstva goriške škofijske Karitas

“Veselili so se, ko so zagledali zvezdo”: to je geslo, ki ga je goriška škofijska Karitas v sodelovanju s škofijskim katehetskim uradom izbrala za advent bratstva 2023.

Pred adventom so pri škofijski Karitas tudi letos izdali knjižico v italijanskem in slovenskem jeziku, organizirali pa so tudi niz srečanj ob dnevu revščine, ki se bo začel jutri ob 20.30 v kapucinski cerkvi na Trgu sv. Frančiška v Gorici. Spregovorila bosta psihologinja Elena Pineschi in prof. Marco Luciano.

Na srečanju s časnikarji v četrek, 16. novembra, so namestnik direktorja goriške Karitas Adalberto Chimera, Valentina Busatta in Selina Trevisan predstavili tudi poročilo o revščini na ozemlju goriške nadškofije iz lanskega leta. Med lanskim letom je goriška škofijska Karitas zagotovila pomoč 917 družinam oz. skupno 2420 osebam, med katerimi je bilo tudi veliko otrok in mladih. Med prosilci pomoči narašča število italijanskih državljanov, ki predstavljajo že 57,40 odstotka oseb v težavah. Letošnji dan revnih je posvečen tudi težavam, ki jih imajo družine pri vzgajanju otrok zaradi revščine.

Adventni čas je uvedel tudi Renato Nucera, direktor škofijske Karitas Gorica: “Danes smo morda preveč zaposleni s sprehajanjem po dvorišču, s pogledom, uprtim v tla, in tako izgubljamo izpred oči, kaj je zares pomembno za naše življenje. Veselje, ki nam ga daje Jezus, je mir v srcu, je zavest, da smo ljubljeni, je svoboda daru, je zavračanje sporov, ki nas oddaljujejo od prijateljstva, bratstva.”

 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme