Uspeh solidarnostne akcije

Uspešno se nadaljuje solidarnostna akcija Pomoč Sloveniji, s katero so si želeli Slovenci v Italiji ponuditi podporo rojakom, ki so jih prizadele poplave in njihove posledice.

S solidarnostno akcijo Pomoč Sloveniji so zbrali preko 166.000 € (zadnji podatek na torek, 5. septembra)

Na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu bodo v petek, 8. septembra 2023, ob 11.30 gostili predajo finančnih sredstev za prizadete v poplavah v Sloveniji, zbranih tej veliki solidarnostni akciji Slovencev v Italiji

Dogodek bo prav tako namenjen zahvali vsem Slovencem iz zamejstva, iz vseh štirih sosednih držav, in iz izseljenstva, ki so z donacijami, kot prostovoljci ali na kak drug način pomagali matični domovini ob tej naravni nesreči.  

Pozdrav in zahvalo bo uvodoma izrekel gostitelj minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. Solidarnostno akcijo »Pomoč Sloveniji« bodo predstavili predsednik Zadružne kraške banke Trst Gorica Adriano Kovačič, predstavnik slovenskih medijev v Italiji, odgovorni urednik Primorskega dnevnika Igor Devetak, predsednika obeh krovnih organizacij, Ksenija Dobrila (SKGZ) in Walter Bandelj (SSO) ter generalni konzul Republike Slovenije v Trstu Gregor Šuc. 

Pobudnice in podpornice akcije so Zadružna kraška banka Trst Gorica, programski in novinarski oddelek Deželnega sedeža RAI za Furlanijo – Julijsko Krajino, Primorski dnevnik, Novi Glas, Novi Matajur in Dom ter krovni organizaciji Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij, Slovensko deželno gospodarsko združenje, Kmečka zveza, Združenje slovenskih športnih društev v Italiji, Zveza slovenskih kulturnih društev, Zveza slovenske katoliške prosvete in Slovenska prosveta.

Donacije so možne z nakazilom na transakcijski račun: 

Pomoč Sloveniji – Aiuti alla Slovenia

IBAN: IT 96 B 08928 02200 010000052015 (odprt pri banki ZKB)

namen: Pomoč Sloveniji – Aiuti alla Slovenia

BIC banke: CCRTIT2TV00

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme