V nedeljo, 10. januarja, ob 20.10 (ponovitev 14. januarja ob 20.10) bo na sporedu programa RAI – Slovenski program nova epizoda Kinoateljejeve TV serije Kontrasti – Mladi se predstavijo.   

V tokratni epizodi še zadnjih dveh portretov, nastalih v letu 2020, se predstavita mlada prevajalka Giulia Rorato, prejemnica prestižne nagrade, ki jo podeljuje Evropska komisija za mlade prevajalce, in športna jadralka Giorgia Sinigoi. O njunih svetovih, prežetih s številnimi prepletajočimi se kontrasti, se je tokrat pogovarjal Danijel Bukovec, za montažo je poskrbel Jan Devetak, pri snemanju pa je sodeloval tudi Urban Košir.

Bukovec pravi: “Ustvarjanje oddaje Kontrasti je zame pravi izziv, ki mi je dal možnost, da spoznam zanimive osebe, o katerih nisem vedel veliko, pa čeprav bivajo le nekaj kilometrov stran od mene, in jih predstavim širši publiki. Nova epizoda se mi zdi posebno zanimiva, ker v pripovedi portretiranih deklet pride do izraza uspešen odnos med študijsko kariero in osebnimi zanimanji, ki predstavlja pomembno dihotomijo za odraščanje vsake osebe.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme