62. Cecilijanka 2021, revija pevskih zborov

Po dolgem času spet v živo!

Letošnja, 62. Cecilijanka, v organizaciji Zveze slovenske katoliške prosvete, bo v goriškem Kulturnem centru Lojze Bratuž v petek, 19., in soboto, 20. novembra, ob 20.30.

Izvedbo letošnje Cecilijanke je bilo treba prilagoditi zdajšnjim zdravstvenim  razmeram. Organizator se je odločil za različico, ki je dovoljena tudi v času pandemije, in se omejil na nekaj zborov na večer. Kljub temu je ZSKP zadovoljna, da ji je uspelo pripraviti “v živo” tradicionalni dvodnevni pevski dogodek. Kljub temu da večina zborov dalj časa ni imela vaj, je sprejela povabila za nastop v živo. Dva zbora, MePZ Štandrež in VS Akord, pa bosta nastop posnela in bo predvajan na reviji.

Revija poteka pod pokroviteljstvom Občine Gorica, ob podpori Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije in v sodelovanju Sveta slovenskih organizacij.

Nastopajočih zborov je letos dvanajst. Občinstvo bo deležno pisane palete slovenskih umetnih in ljudskih pesmi kot tudi repertoarjev iz svetovne zakladnice zborovske literature.

Na reviji bodo svoje programe predstavili: v petek, 19. novembra 2021: Fantovsko dekliška skupina Emil Komel iz Gorice, Mešani pevski zbor F. B. Sedej iz Števerjana, Moški pevski zbor Štmaver, Mešani mladinski pevski zbor Emil Komel iz Gorice, Ženska vokalna skupina Rupa-Peč, Mešani pevski zbor Hrast iz Doberdoba. V soboto, 20. novembra 2021: Mešani pevski zbor Lojze Bratuž iz Gorice, Vokalna skupina Akord iz Podgore (posnetek), Moški pevski zbor Mirko Filej iz Gorice, Mešani pevski zbor Štandrež (posnetek), Moški pevski zbor Fantje izpod Grmade iz Devina, Dekliška vokalna skupina Bodeča Neža z Vrha Sv. Mihaela.

V petek bo spregovoril mladi glasbenik Pietro Grauner, v soboto pa bo poslušalce nagovorila  Franca Padovan, predsednica Zveze slovenske katoliške prosvete. Za režijo bo poskrbela mlada članica gledališke skupine O’Klapa Kea Vogrič.

Vstop v dvorano je prost.

Obvezna je rezervacija na tel. 0481 538128 ali 0481 531445

e-mail:info@zskp.eu/info@centerbratuz.org

in digitalno covidno potrdilo (“green pass”)

Prisrčno vabljeni na goriški praznik petja!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme