6. božični dobrodelni koncert v spomin na dr. Mirka Špacapana

…otroški zdravnik, deželni svetnik in pokrajinski odbornik ter vodilna osebnost iz vrst stranke Slovenske skupnosti, zborovski dirigent, glasbenik, igralec, odbornik in predsednik AŠZ Olympia ter nekdanji načelnik in voditelj slovenskih goriških skavtov. Od svojih dragih, od številnih sodelavcev in kolegov ga je 23. novembra 2007 odtrgala zahrbtna, neozdravljiva bolezen.

Kljub veliki praznini, ki je ostala ob Mirkovem preranem in nepričakovanem odhodu, pa njegova vsestranska zapuščina je po šestih letih še vedno bogata in spomin na njega je še vedno živ. Osebe, s katerimi je sodeloval in delovanje, kateremu je na različne načine pripomogel so tudi danes priče njegovega prizadevanja za slovensko narodno skupnost. Spomin na pokojnega Mirka je vsem tistim, ki so z njim živeli in sodelovali še vedno v močno spodbudo za vztrajanje.

Mirkovo nesebično razdajanje je najbolj izrazit del njegove osebnosti, ki še danes, prav v teh težkih kriznih časih predstavlja trdno oporo za uspešno nadaljevanje in sodelovanje. Ni čudno torej, da je prav ta Mirkova krepost glavna spodbuda, iz katere je nastala zamisel za dobrodelni božični koncert, s katerim ovrednotiti njegov spomin, obenem pa na konkreten način pomagati trpečim za težko ozdravljive bolezni, ki potrebujejo posebno nego za lajšanje bolečin.

Zveza slovenske katoliške prosvete, Združenje cerkvenih pevskih zborov, PD Podgora, AŠZ Olympia, Slovenska zamejska skavtska organizacija, krožek Anton Gregorčič in stranka Slovenska skupnost želijo letos petič zapored počastiti spomin na Mirka Špacapana z božičnim, dobrodelnim koncertom, ki bo v soboto, 10. januarja, ob 20.30 uri v cerkvi Sv. Ivana v Gorici.

Izkupiček dobrodelnega koncerta bo namenjen društvu “Paliativna oskrba – Mirko Špacapan ljubezen za vedno” iz Vidma, ki nudi pomoč pri negi onkoloških bolnikov. Človekoljubno ustanovo vodi dr. Manuela
 

Sedmo leto je meseca novembra prešlo, od kar nas je za vedno zapustil dr. Mirko Špacapan,...

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme